Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Actiunile silvice continua. Peste 19 mc de material lemnos ridicat de politisti, in vederea confiscarii.

Ieri, 26 iunie a.c., politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au actionat pe raza comunei Rodna, pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice. Astfel, in urma controalelor si a verificarilor de specialitate, s-a stabilit ca o societate comerciala de exploatare si prelucrare a materialului lemnos, ar fi expediat cantitatea de 19,79 mc de material lemnos, fara a intocmi documentele prevazute de lege.

 Cu aceasta ocazie, au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 8000 lei. De asemenea, materialul lemnos, in valoare de peste 3400 lei a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

 

Politistii rutieri din Beclean au actionat impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman pentru reducerea riscului rutier in trafic.

Ieri, 26 iunie a.c., politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Actiunile s-au desfasurat pe raza de competenta si au participat si reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.

In cadrul actiunilor s-a urmarit verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punti, roti, anvelope si suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

Astfel, cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 20 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 7065 lei.

Totodata, in cadrul actiunii au fost retinute 2 permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare pentru diferite abateri rutiere.

 

 

 

0 comentarii2919 vizualizări27 iunie 2018




rss 2.0
rss 2.0