Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 21 Martie 2019 - 10748 vizitatori azi
100 de ani de viata. 100 de ani de credinta.

Patru persoane nascute deodata cu Romania Mare au fost aniversate de catre reprezentantii structurilor teritoriale ale MAI,  in judetul Bistrita-Nasaud.  In saptamana 18-22 iunie a.c., structurile judetene ale Ministerului Afacerilor Interne din judetul nostru i-au aniversat pe cei patru cetateni care s-au nascut in anul 1918 si care, in anul Centenarului Marii Uniri, sarbatoresc 100 de ani de viata.

Acestia au fost vizitati de catre prefectul judetului Bistrita-Nasaud si sefii inspectoratelor de Jandarmi, pentru Situatii de Urgenta si Politie din judet, ocazie cu care au fost descoperite cele mai frumoase, mai emotionante si mai interesante povesti de viata.

Traiesc de 100 de ani in localitatile Figa, Rodan, Lunca Ilvei si Caianu Mare si au fost sarbatoriti de catre reprezentantii structurilor MAI in semn de pretuire pentru ca s-au nascut odata cu Romania Mare.

Cei patru "centenari" au primit din partea ministrului afacerilor interne simboluri nationale, printre care si un Tricolor, cu invitatia de a-l purta aproape de inima asa cum au purtat si Romania.

A fost o onoare si o placere sa-i cunoastem, sa petrecem timp in compania lor, sa le ascultam povestile de viata si sa ne bucuram ca le-am putut fi alaturi!

"Credinta noastra este viata noastra" - Iuliu Hossu.

***

Proiectul "O viata cat un Centenar", organizat la nivel national de catre MAI, are ca scop mediatizarea povestilor de viata ale unor romani nascuti in anul Marii Uniri. Astfel, in cadrul acestui proiect, reprezentantii MAI din toata tara vor ajunge la 250 de persoane care au implinit sau vor implini in anul 2018 varsta de 100 de ani pentru a-i cunoaste, a le asculta povestile si pentru a invata din experienta unui centenar trait in Romania. 

 

.

 

Barbat cercetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

 La data de 21 iunie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea unor infractiuni de furt calificat, politistii Postului de Politie Sieu-Odorhei au identificat un barbat, de 47 ani, din Sieu-Odorhei, banuit de comiterea faptelor.

 Barbatul este cercetat pentru faptul ca, in perioada 3-7 iunie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din doua locuinte de pe raza localitatii Sieu-Odorhei, cauzand un prejudiciu in valoare totala de aproximativ 700 lei.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat partial.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

      Actiuni rutiere comune ale politistilor impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman.

 

Ieri, 21 iunie a.c., politistii Posturilor de Politie Rebrisoara, Rebra si Feldru au organizat si desfasurat actiuni rutiere pe raza de competenta, impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman, pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, disciplinarea participantilor la trafic si verificarea starii tehnice a autovehiculelor.

Astfel, in cadrul actiunii au fost constatate si aplicate 22 de sanctiuni contraventionale, conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice,  in valoare totala de 5075 lei.

Totodata, in cadrul actiunilor a fost imobilizat un autovehicul, au fost retrase 4 certificate de inmatriculare si 2 placute de inmatriculare, pentru diferite abateri rutiere.

 


0 comentarii1372 vizualizări22 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0