Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Tanar condamnat la inchisoare pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Ieri, 15 mai a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Nasaud, impotriva unui tanar, de 24 ani, din Feldru. Acesta a fost condamnat la 2 ani, 2 luni si 20 de zile inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fara permis de conducere.

 Tanarul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

 NU conduceti vehicule pe drumurile publice, daca nu detineti permis de conducere! - Conform art. 335 din Codul Penal:

Jurisprudenta


    (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.    

 

    (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.


    (3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.

 

 

0 comentarii2884 vizualizări16 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0