Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Tanarul care i-a aplicat mai multe lovituri cu cutter-ul fostei sale concubine, a fost arestat preventiv.

Fata de tanarul, in varsta de 28 de ani, banuit ca la data de 27 august a.c., i-ar fi aplicat fostei sale concubine mai multe lovituri cu un obiect taietor, tip cutter, provocandu-i leziuni traumatice, necesitand pentru vindecare un numar de 16-18 zile de ingrijiri medicale, s-a emis mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile, de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud.

          Cercetarile continua de catre Serviciul de Investigatii Criminale sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 

 

          Accident de circulatie produs pe raza localitatii Bozies

             La  data de 28 august a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DJ 172A, pe raza localitatii Bozies a avut loc un accident de circulatie.

            Din verificarile efectuate s-a stabilit ca un barbat, in varsta de 31 de ani, in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii Bozies, a efectuat o manevra spre stanga, pentru a intra in curtea unui imobil, moment in care un alt autoturism, condus de catre un tanar, in varsta de 20 de ani, a intrat in depasirea autovehiculului, intrand in coliziune cu acesta, lovindu-l lateral.

            In urma impactului a rezultat vatamarea corporala usoara a unei tinere, in varsta de 20 de ani, tot din localitatea Bozies, pasagera in autoturismul care a intrat in depasire, care a fost transportata la Spitalul orasenesc Beclean in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

          Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

 

          Accident de circulatie intre un autoturism si un atelaj hipo, in urma caruia un tanar a fost accidentat

           La data de 28 august a.c.,  in jurul orei 21,00 politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca pe DJ 172G, intre localitatile Monariu si Budacu de Jos un tanar a fost victima unui accident rutier.

          In urma verificarilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca un barbat, in varsta de 36 de ani, din localitatea Cetate, in timp ce conducea un autoturism a colizionat in partea din spate, un atelaj hipo, nesemnalizat, care circula in fata sa.

          Din accident a rezultat vatamarea corporala a unui tanar, in varsta de 16 ani, din Budacu de Jos, pasager al atelajului hipo,care a cazut de pe acesta pe partea carosabila si a fost transportat la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud pentru a i se acorda ingrijirile medicale necesare.

          Cercetarile continua de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

.


ACTIUNE PUNCTUALA DESFASURATA DE POLITISTI IN CADRUL CAMPANIEI "OBOSEALA ACCENTUATA LA VOLAN-PERICOLUL ASCUNS".

 La data de 27 august a.c., politistii bistriteni au desfasurat o actiune punctuala in cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere in randul persoanelor care conduc autovehicule pe fondul starii de oboseala

            Politistii din cadrul Serviciului Rutier si Compartimentului de Prevenire a Criminalitatii au fost prezenti in doua locatii, la intrarea si la iesirea din municipiul Bistrita, pe DN 17, cel mai tranzitat drum de catre soferii care trebuie sa se deplaseze pe distante lungi, majoritatea dintre ei pentru a se intoarce in strainatate, dupa concediul petrecut acasa, in tara.

             Astfel au fost oprite in trafic, cu preponderenta autovehicule inmatriculate in strainatate, sau din judetele limitrofe, iar politistii au discutat cu conducatorii auto si chiar cu pasagerii din autoturisme, despre conditiile in care fac aceste deplasari si riscurile  la care se expun daca parcurg o distanta  mare fara a se odihni.

              Totodata politistii au facut recomandari acestei categorii de participanti la traficul rutier, iar mesajul transmis de acestia a fost acela ca este mai important sa ajunga in siguranta la destinatie, decat sa reduca timpul alocat deplasarii in astfel de conditii. Au fost inmanate cu aceasta ocazie 120 de flyere cu recomandari, precum si cu principalele semne ale oboselii la volan.                                                                            

      Actiuni de acest gen vor continua sa se desfasoare pana la jumatatea lunii septembrie, intrucat acestea sunt impuse de numarul mare de astfel de autovehicule aflate in tranzit, pe raza judetului nostru, in aceasta perioada, in vederea reducerii victimizarii in randul populatiei prin accidente de circulatie in care sunt implicati soferi care conduc autovehicule si pe fondul oboselii adorm la volan.

 Politistii recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Nu conduceti mai mult de 8 ore pe zi!
  • Faceti pauze regulate, de cate 15 minute fiecare, odata la 2 ore. 
  • Daca simtiti ca sunteti obositi, opriti intr-un loc sigur, gandindu-va atat la siguranta dumneavoastra personala, cat si la riscurile ce pot aparea in trafic. Daca va aflati pe autostrada, nu opriti pe banda de urgenta!
  • Cel mai eficient mod de a contracara oboseala este cafeaua si un somn scurt;
  • Planuiti rutele in asa fel incat sa fie posibil sa faceti pauzele necesare, inclusiv cazarea, daca e nevoie sa ramaneti undeva peste noapte;
  • Nu porniti la drum lung daca sunteti obositi!

 

0 comentarii3052 vizualizări29 august 2014




rss 2.0
rss 2.0