Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 28 Martie 2024 - 14587
NU VREA NICI UN PARTID SERIOS 300 DE PARLAMENTARI ?

La fel ca oricare roman cu o bruma de idee despre politica si care nu are o ocupatie care sa ii ocupe timpul decit clipele pe care le pot petrece cu nepotelul meu pe care il iubesc mult, ascult televiziunile de stiri. Ma intereseaza bugetul referitor la cateva domenii (sigur la modul general), citiva oameni politici, cinstea si buna lor intentie, respectarea cuvantului dat etc.

 In primul rand vreau sa le reamintesc colegilor de suferinta (pensionarilor care primesc pensia dupa contributivitate) ca acest guvern care ar trebui sa fie unul social democrat a amanat cresterea pensiilor oamenilor de rand pe 1 septembrie desi conform unei legi anterioare trebuia ca pensiile sa creasca cu aprox. 9 la suta de la 1 ianuarie. Nici vorba sa fie respectate promisiunile din campania electorala in care se prevedea cresterea pensiei de la inceputul anului. Din lipsa de bani se pare.

AU FOST INSA IDENTIFICATE RESURSE PENTRU PENSIILE SPECIALE SI SALARIILE DEMNITARILOR. VA REAMINTESC CA ACESTIA SINT DEMNITARI CU VOTUL IN CEA MAI MARE ALE PENSIONARILOR. NICI VORBA DE APLICAREA REFERENDUMULUI IN CARE ROMANII AU VOTAT 300 DE PARLAMENTARI. UNDE AR AVEA LOC.. IRINUCA ..MARIUCA SI ALTE SOTII SAU ODRAZLE ROSII, PORTOCALII GALBENE  ETC? .

In al doilea rand desi cred ca stiti cu totii ca legea pensiilor care ar fi intrat in vigoare in 2021 a fost atacata la Cartea Constitutionala, de cei care la randul lor asteapta votul pensionarilor. Chiar sunt atit de multi pensionari care isi vor vinde interesul pe 2 mici si o bere? Cred ca ar trebui sa deschidem ochii si sa judecam inainte de vot. Poate ca nu ar fi rau sa incepem cit mai multi protestele la adresa clasei politice care desi SUNT si copiii si nepotii nostri, nu isi tin nici unii promisiunile catre noi. Reamintesc ca sunt peste 3 milioane de pensionari in tara cu pensii calculate dupa contributivitate.

 Pe langa bataia de joc la care sunt supusi pensionarii este si agresivitatea la care este supus poporul de catre analisti, deontogi, televiziunile de stiri etc. Dau stiri false. Dezvaluie lucruri care nu se intampla, le folosesc pentru a amplifica anumite idei si intamplari pentru a avea telespectatori chiar daca rezultatul poate speria lumea. As exemplifica cu datele despre vreme.Televiziunile primesc contracte de la putere, de la opozitie, de la banci, de la marile corporatii pentru a le face publicitate si a ponegri adversarii. Folosesc expresii care amplifica orice si creeaza panica. Presedintele LUPTA impotriva penalilor dar se pare ca are impreuna cu sotia dosare penale pentru case si chirii. Face de toate dar nu vrea sau nu face in asa fel incat romanii sa stie adevarul. Dragnea are multe PE viitoarea chelie si lupta sa scape fara ca noi sa stim adevarul, eventual prin amnistie.

 De ce? Noi cu cine votam? Este greu dar trebuie sa votam in cunostinta de cauza. Am vazut si auzit grupul de romani care aveau inainte venituri bune care urla peste tot aparitia si a altor romani in categoria lor. Ziaristii de la televiziunile si ziarele centrale care cistigau bine sint impotriva celor din administratie care au inceput si ei sa cistige bine. MENTIONEZ CA VORBESC DE PROFESIONISTI  NU DE NEAMURILE MINISTRILOR, PRESEDINTILOR DE CONSILII JUDETENE, PRIMARILOR SI CELOR DIN ANTURAJUL LOR CARE AU DIPLOME DE LA INSTITUTII DE INVATAMANT SUPERIOR ASA SI ASA SI CARE NU AU STIINTA DE CARTE. Da in administratie sunt profesionisti care duc greul si isi merita banii. De ce sunt impotriva? Pentru ca cistigand mai bine ACESTIA capata independenta si intra in clasa CARE era numai a lor. Este nevoie de triere a lor. Este nevoie de demnitari care sa aiba in vedere interesul general nu particular. Este nevoie de demnitari cu scoala serioasa si experienta. Trebuie sa avem curaj si sa spunem lucrurilor pe nume...

Sunt trist pentru ca participand la o discutie despre ADMINISTRATIA locala din comuna natala Negrilesti si vazand ca lumea este interesata am publicat organigrama primariei, salariile angajatilor, unii au dat inapoi. Nu MULTI, majoritatea au reactionat. Cu scuze pentru cei care s-au retras de frica sau din interes o sa continui sa public nominal salariile si sumele ... primite de la APIA. Trebuie ca sumele sa fie asumate si fiecare sa isi faca treaba. Am subliniat si spun si aici ca salariile SINT LEGALE atit cit documentele lor sunt LEGALE... acte de studii...vechime etc.

 VIATA ESTE DIN CE IN CE MAI COMPLICATA. UNII SPER CA NU MULTI, DINTRE PENSIONAFI NU VOR TRAI SA ISI VADA PENSIA MARITA DESI AU VOTAT PENTRU ASTA.  SE GANDESTE CAREVA DIN CEI ALESI LA ACEST LUCRU.  MINCIUNA INSA NU ARE PICIORE LUNGI, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU CEI CARE AU MINTIT VOR AFLA SI ACEST LUCRU. ANUL ACESTA AVEM DOUA RANDURI DE ALEGERI: EUROPARLAMENTARE SI PREZIDENTIALE. IN FUNCTIE DE REZULTATUL VOTULUI VOM AFLA CITI DINTRE CEI 3.5 MILIOANE DE PENSIONARI REALI SI CEI 1.5 MILIOANE DE ASISTATI SOCIALI SAU VINDUT PE DOI MICI SI O BERE.  HAIDETI SA JUDECAM, SA VOTAM CU CEI CARE NE VOR MINTI MAI PUTIN.  NU VREA NICI UN PARTID SERIOS 300 DE PARLAMENTARI ?

 

Ioan Georgiu.

0 comentarii3605 vizualizări09 ianuarie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0