Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Noul pod al Berariei pus in pericol de deversarile ilegale.

Pe raul Bistrita in dreptul sensului giratoriu dintre strazile Independentei si Libertatii se lucreaza la realizarea unui pod rutier nou, cunoscut bistritenilor ca si viitorul pod al Berariei, dupa numele dat de o punte mai veche si o fosta fabrica din zona.

Desi lucrarile se realizeaza cu viteza melcului, acestea sunt in grafic pentru constructori, deoarece conform unui obicei foarte prost din Romania, investitiile din infrastructura primesc termene foarte mari de finalizare, de obicei de 2-3 ori mai mult fata de lucrari similare din Occident.

Cu toate acestea la noul pod a aparut deja o problema ce pune in pericol clar lucrarea.

Pe malul drept, dinspre oras, chiar in fata pilonului principal ce va sustine podul este o conducata de scurgere a apelor uzate. Se pare ca toata mizeria vine de la o spalatorie auto din zona (constatare pe baza namolului din apa deversata), conducta fiind de data relativ recenta, de doar cativa ani.

Pe langa faptul ca acea apa uzata, urat mirositoare si plina de uleiuri polueaza apa si afecteaza fauna raului Bistrita si implicit din Sieu si Somesul Mare, deversarea ilegala mai poduce un efect nedorit. Toata aceasta apa erodeaza incet dar sigur fundatia viitorului pod, pilonul din dreapa malui fiind plin de mizerile deversate.

In aceste conditii se impune interventia de urgenta a autoritatilor, a Garzii de Mediu, a celor de la Apele Romane si Aquabis dar si de la primaria Bistrita care trebuie sa opreasca aceste deversari ilegale. 

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu3262 vizualizări30 august 2015




rss 2.0
rss 2.0