Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Restituire timbru mediu.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice a Judetului Bistrita-Nasaud,  informeaza contribuabilii ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 644 din  07 iulie 2017 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52 privind restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule.

Potrivit actului normativ, contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, si care nu au beneficiat de restituire pana la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, pot solicita restituirea acestor sume precum si a dobanzilor datorate pentru perioada cuprinsa intre data perceperii si data restituirii. In situatia achitarii sumelor de catre societatile de leasing, solicitarea privind restituirea acestora se face de catre proprietarii care au achizitionat autovehiculele prin sistemul de leasing financiar.

Cererea de restituire se depune la organul fiscal competent, pana la data de 31 august 2018, sub sanctiunea decaderii, la care se anexeaza in original/copie documentul doveditor privind atestarea platii (chitanta fiscala/ordin de plata si extrasul de cont, dupa caz) precum si copiile cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare.

Modelul de cerere se aproba in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, prin ordin comun al ministrului mediului si ministrul finantelor publice.

Restituirea sumelor se va realiza, in baza deciziilor emise de organul fiscal central competent, astfel:

  • pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018;
  • pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

Sumele ramase de restituit, reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire, se restituie, din oficiu, de organele emitente, in termen de 120 de zile de la data intrarii in vigoare a normelor de aplicare a ordonantei de urgenta.

Sumele ramase de restituit, reprezentand timbrul de mediu, pentru care au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire, se restituie, din oficiu, de organele emitente, in termen de maximum un an de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta.

Normele de aplicare a ordonantei de urgenta se aproba in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a acesteia, prin ordin comun al ministrului mediului si ministrul finantelor publice.

 

 

 

Baza legala:

                   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52 din 04 august 2017 privind restituirea sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule (Monitorul Oficial nr. 644 din 07 august 2017).

 

  

            Parasca C-tin Cristian                                                   

Sef administratie adj. colectare     

    

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.                                   

 

0 comentarii3038 vizualizări08 august 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0