Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Let s Do It, Romania! organizeaza Ziua de Curatenie Nationala pe 18 septembrie.

Hai si tu alaturi de cei peste 1.9 milioane de voluntari sa facem curatenie in toata tara intr-o singura zi.  Let s Do It, Romania! se pregateste de cea de-a 8a zi de Curatenie Nationala, eveniment care anul acesta va avea loc pe 18 septembrie, zi in care voluntarii vor strange deseurile din natura.

Tot pe 18 septembrie, 175 de tari din comunitatea Let s Do It, World se unesc intr-o cauza comuna: o lume fara deseuri.

 Toti cei care locuiesc in judetele Alba, Arges, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Bucuresti/Ilfov, Cluj, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vaslui, Vrancea si vor sa contribuie la o tara mai curata, se pot inscrie aici https://membership.letsdoitromania.ro/. De asemenea, contactele echipelor judetene pot fi accesate pe https://letsdoitromania.ro/proiecte/ziua-de-curatenie-nationala/

 

Let s Do It, Romania! are ca partener principal, ca in fiecare an, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

"Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor sustine aceste initiative precum Let s Do It, Romania! care vin in sprijinul protejarii mediului inconjurator si a respectarii acestuia. Demersurile de acest fel sunt un pas catre o natura mai curata si contribuie la dezvoltarea constiintei civice a fiecaruia dintre noi. Insa aceste actiuni trebuie sustinute de pachete legislative complexe, care sa aduca in prim-plan necesitatea colectarii separate si a reciclarii. In acest sens, guvernul a adoptat recent, la propunerea MMAP, OUG privind regimul deseurilor, care reglementeaza mult mai clar activitatile de colectare separata a deseurilor si tranzitia la economia circulara. Totodata, acest act normativ subliniaza importanta colectarii separate a deseurilor reciclabile pe cel putin patru fractii, plus fractia pentru deseurile biodegradabile.", a declarat Barna Tánczos, Ministrul Medului, Apelor si Padurilor.

 

Pentru a se asigura ca actiunea se desfasoare in conditii de maxima siguranta in contextul pandemiei COVID-19, echipa Let s Do It, Romania! a discutat cu Ministerul Sanatatii, astfel ca voluntarii si organizatorii Zilei de Curatenie Nationala trebuie sa tina cont de masurile de protectie impuse in zona de actiune. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

 

In continuare, Let s Do It, Romania! ii invita pe cei care doresc sa fie parte din schimbare sa fie voluntari digitali, adica sa marcheze deseurile pe care le intalnesc in natura in aplicatia TrashOut. Echipa Let s Do It, Romania! va trimite sesizari autoritatilor prin platforma 4B, iar in maximum 30 de zile, acestea revin cu un status in ceea ce priveste zonele respective.

Asociatia RURALIS, echipa de coordonare Let s Do It, Romania! pentru judetul Bistrita-Nasaud, pune la dispozitia voluntarilor pentru colectarea deseurilor, saci din material biodegradabil si manusi de protectie. Pentru informatii suplimentare si livrare materiale, contactati:

 

0722 494865

cristian.tetcu@gmail.com

https://www.facebook.com/Lets-Do-It-BN-248946121901069/?ref=page_internal

Cristian TETCU - coordonator judetean

0 comentarii1918 vizualizări10 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0