Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Peste doua mii de hectare de paduri au fost incluse in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine.

Inca 2.227,16 hectare de paduri de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva au fost incluse in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, in urma proiectului lansat de anul trecut de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor pentru identificarea de noi suprafete de paduri virgine si cvasivirgine si realizarea studiilor de fundamentare.

Au fost identificate 1.831,16 hectare de paduri de stat administrate de Directia Silvica Arges si alte 396 hectare paduri de stat administrate de Directia Silvica Prahova, aceste paduri indeplinind criteriile de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine.

Padurile respective sunt administrate de ocoalele silvice Aninoasa, Domnesti, Musatasti si Vidraru in judetul Arges si ocoalele silvice Azuga, Doftana si Sinaia in judetul Prahova.

Pana in acest moment, in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine au fost introduse 60.911,87 hectare de paduri, din care 46.535,5 hectare, adica 76,4%, sunt paduri proprietatea publica a statului, fiind administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Prin introducerea acestor suprafete in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, aceste paduri valoroase vor beneficia de o protectie stricta.

Procesul de identificare si includere a padurilor in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine este unul continuu, in fiecare an fiind analizate sute de mii de hectare de paduri aflate in proprietatea publica a statului.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

1 comentariu1995 vizualizări26 august 2021
rss 2.0
rss 2.0