Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Romsilva adopta masuri suplimentare pentru prevenirea si stingerea incendiilor in fondul forestier.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a adoptat o serie de masuri suplimentare pentru prevenirea si stingerea incendiilor in fondul forestier administrat, avand in vedere riscurile sporite de producere a acestora, pe fondul caniculei prelungite, a cresterii activitatii turistice si a intensificarii activitatilor agricole pe terenurile limitrofe fondului forestier.

Astfel, a fost instituit serviciul de permanenta la nivelul fiecarui ocol silvic din cadrul Romsilva, pentru comunicarea rapida cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si Garzile Forestiere, sunt actualizate planurile de alarmare si mobilizare a fortelor de interventie in caz de incendiu si sunt intensificate actiunile de patrulare si supraveghere a fondului forestier si a lizierelor padurilor, in special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum si a traseelor frecventate de turisti.

De asemenea, pentru prevenirea extinderii incendiilor limitrofe fondului forestier, sunt intretinute liniile izolatoare, colnicele si santurille de minim sanitar.

Personalul silvic va intensifica si campania de informare a turistilor, a angajatilor firmelor de exploatare si a detinatorilor de terenuri limitrofe padurilor, pentru a nu arde resturile vegetale si a nu lasa focul nesupravegheat.

In primele sase luni ale acestui an, in fondul forestier administrat de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva s-au inregistrat 98 de incendii, care au afectat o suprafata cumulata de 553,8 hectare.

Mentionam ca toate suprafetele administrate de Romsilva care au fost afectate in anii trecuti de incendiile de padure au fost refacute prin lucrari de regenerare a padurilor.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

 

Bucuresti, 10.08.2021

0 comentarii2436 vizualizări10 august 2021
rss 2.0
rss 2.0