Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Romsilva organizeaza licitatiile pentru valorificarea lemnului doar in sistem online.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva organizeaza, incepand cu luna august, licitatiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat doar printr-o platforma online, utilizata de Directia Silvica Suceava inca din luna mai a acestui an.

La licitatiile organizate de Romsilva prin platforma informatica vor fi oferiti in perioada urmatoare 1.125.000 metri cubi lemn pe picior, adica lemnul care urmeaza sa fie exploatat din padurile de stat de catre firmele atestate, precum si 75.000 metri cubi de lemn fasonat.

Platforma de licitatii online prezinta mai multe avantaje, intre care asigurarea unei transparente mai mari, numar de participanti nelimitat, echidistanta si conditii concurentiale sporite pentru toti agentii economici atestati si, nu in ultimul rand, reducerea birocratiei.

De asemenea, platforma informatica reprezinta si un instrument util pentru managementul Romsilva, prin prelucrarea si analizarea rapida a datelor putand fi stabilite sortimentele solicitate de piata, precum si tendintele de pe piata lemnului.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pune pe piata anual circa 9,5 milioane metri cubi de lemn din padurile proprietatea publica a statului, din care 6,5 milioane metri cubi ca lemn pe picior, masa lemnoasa care urmeaza a fi exploatata din paduri, si 3 milioane metri cubi ca lemn fasonat.

In actualul context economic si legislativ, Romsilva va creste gradual ponderea valorificarii lemnului fasonat, iar de la 1 ianuarie 2023 ponderea lemnului fasonat, exploatat prin resurse proprii sau prin contracte de prestari servicii, va fi de 50% din volumul total de masa lemnoasa pus pe piata din padurile proprietatea publica a statului.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 05.08.2021

0 comentarii2653 vizualizări05 august 2021
rss 2.0
rss 2.0