Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
O noua campanie de colectare a deseurilor electrice se desfasoara in Municipiul Bistrita, in luna mai.

Acest proiect de colectare va incepe in 17 mai si va dura pana pe 5 iunie, cand se va inchide cu o tombola a participantilor in campanie, dedicate Zilei Mediului. Organizatorii Primaria Municipiului Bistrita si Asociatia RoRec, alaturi de operatorul local partener, II Mina Nedelea SRL, invita toti bistritenii sa se implice in acest program, deoarece Ziua Mediului merita sa fie sarbatorita intr-o comunitate responsabila.

 "Ziua Mediului ar merita sa fie sarbatorita in fiecare zi. Caci suntem, din pacate, foarte priceputi in a strica natura si reusim prea putin sa reparam ceea ce stricam. E foarte grav ceea ce se intampla in aceste timpuri cu sanatatea noastra. Si nicio autoritate nu va reusi sa rezolve problema, daca nu facem ceva in acest sens, fiecare dintre noi: sa colectam selectiv deseurile, sa pastram curatenia strazilor si a padurilor, sa plantam un pom, sa nu mai risipim alimentele in mod iresponsabil, sa protejam apele. Sa ne pese un pic mai mult de ce se intampla in jurul nostru! Astfel putem avea macar o speranta ca vom putea proteja impreuna ceea ce ar trebui sa iubim si sa respectam cel mai mult: viata!" - a spus Andreea Idriceanu-Calev, Manager Comunicare Asociatia RoRec.

 Vechiturile electrice pot fi duse la punctul de colectare provizoriu aflat Centrul de Colectare DEEE din str. Zefirului nr. 1, deschis de luni pana vineri intre orele 9.00-17.00.

 Pentru cei care au echipamente electrice mari si grele, exista serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat fara costuri la 0800 444 800 sau cu tarif normal la 0743 153 337 de luni pana vineri, intre orele 09.00-17.00.

 Toate comenzile venite pana pe data de 3 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare II Mina Nedelea SRL, pe baza de programare telefonica, direct de la domiciliile dumneavoastra sau de la birou! Echipele operatorilor locali va vor suna in maximum trei zile lucratoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua si intervalul orar de ridicare a deseurilor.

 Cei care se vor debarasa corect de aceste deseuri in cadrul campaniei noastre dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc in data de 5 iunie, ora 12.00, la Centrul de Colectare DEEE  din str. Zefirului nr. 1.

 Premiile puse la bataie de organizatori sunt: 2 x masina de gaurit si insurubat, 2 x surubelnita cu acumulator, 2 x polizor unghiular, 2 x uscator de par, 2 x aspirator de mana.

 Noi, europenii, producem anual in jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deseuri electrice. Abia putem numara zerourile! Sa nu credeti ca nu contribuim si noi la aceasta cifra! In Romania doar 10% (aproximativ) din deseurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate in conditii neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur si simplu aruncate in cosurile de deseuri reziduale. Chiar si in putinele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste si eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare si conditiile de tratament la standarde nu sunt intotdeauna in siguranta. DEEE contin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi. Sursa: www.collectors2020.eu

 Important! Echipajele noastre lucreaza conform legilor referitoare la preventia COVID 19.

 

Pentru detalii si alte infomatii despre campanie, persoana de contact este:

Dna Mina Nedelea

Telefon: 0743 153 337

Email: minanedelea@yahoo.com

0 comentarii2807 vizualizări17 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0