Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
ROMSILVA RECOMANDA POPULATIEI SA SE APROVIZIONEZE DIN TIMP CU LEMNE PENTRU FOC.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva recomanda populatiei sa se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc, la nivelul tuturor ocoalelor silvice de stat din cadrul Romsilva existand in acest moment un volum disponibil de lemn pentru foc de 272.961,98 metri cubi.

In primele sase luni ale anului, Romsilva a livrat direct populatiei un volum de 608.926,35 metri cubi lemn pentru incalzirea locuintei, la un pret mediu de 178,6 lei pe metru cub, fara taxa pe valoarea adaugata.

Pretul lemnului pentru incalzirea locuintei, livrat direct populatiei, variaza in functie de specie, sortiment si conditiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse in pret.

Directiile silvice din subordinea Romsilva au intreprins demersuri pentru a oferi si serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestari servicii obtinute transparent prin sistemul electronic de achizitii publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cat mai aproape de comunitatile locale, astfel incat populatia sa nu mai fie nevoita sa apeleze la intermediari.

Romsilva a inregistrat in ultimii trei ani o evolutie pozitiva a volumului de lemn pentru incalzirea locuintelor livrat populatiei, de la circa 840 de mii de metri cubi in anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

"Se spune in popor ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna car, si la fel putem spune si despre lemnele pentru incalzirea locuintelor. Recomand populatiei sa inceapa, de pe acum, achizitia lemnelor necesare incalzirii locuintelor in sezonul rece si sa contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar sa-si faca stocurile necesare din timp. Toate volumele si preturile sunt transparente, noi informam permanent populatia cu ajutorul autoritatilor locale, carora le multumesc pentru colaborare" sutine directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihailescu.

Toate volumele si preturile de vanzare a lemnului destinat incalzirii locuintelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar si centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.rosilva.ro, la sectiunea "Lemn pentru foc - de vanzare", datele la nivelul directiilor silvice fiind permanent actualizate.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pentru mai mult de 1 milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate.

    

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

0 comentarii3045 vizualizări03 august 2019




rss 2.0
rss 2.0