Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 06 Iulie 2020 - 14818 vizitatori azi
ROMSILVA INVITA SPECIALISTII SA EVALUEZE PADURILE DIN PATRIMONIUL UNESCO.

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Gheorghe Mihailescu, invita specialistii Comisiei comune ai Centrului pentru patrimoniul mondial al UNESCO si specialistii in monitorizare reactiva ai Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii - IUCN - sa evalueze modul in care se respecta regulile de administrare a obiectivelor inscrise in situl UNESCO "Padurile seculare si virgine de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei", in padurile UNESCO aflate in proprietatea publica a statului roman si administrate de Romsilva.

Invitatia survine dupa ce in spatiul public au aparut informatii privind presupuse ingrijorari exprimate in cursul celei de-a 43-a sesiuni a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO.

Mentionam ca Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a furnizat de fiecare data, prompt si detaliat, toate informatiile solicitate de partenerii internationali ai proiectului "Padurile seculare si virgine de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei".

Pentru corecta informare a publicului interesat, Romsilva publica pe pagina sa de internet, www.rosilva.ro, harta in sistem digital si interactiv a sapte situri UNESCO, cele aflate in proprietatea publica a statului si administrate de Regia Nationala a Padurilor.

Romania a inscris, in urma cu doi ani, opt situri in Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO "Padurile seculare si virgine de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei", cu o suprafata totala de 23.982,77 hectare, dintr-un total de 92.023,24 hectare, inscrise de unsprezece state la nivel european.

Din cele 23.982,77 hectare din Romania inscrise in Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO, 23.644,53 hectare, adica sapte din cele opt situri UNESCO, sunt paduri aflate in proprietatea publica a statului si administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva asigura publicul ca administreaza corect, conform obligatiilor asumate, si protejeaza padurile valoroase de fag aflate in Patrimoniul mondial natural al UNESCO.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata cumulata de circa 850 de mii de hectare.

 

 

.

 

 

ROMSILVA A DEMARAT PROCESUL DE INSCRIERE A DREPTULUI DE PROPRIETATE PUBLICA A STATULUI ROMAN ASUPRA PADURILOR ADMINISTRATE  

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a demarat procesul de inscriere a dreptului de proprietate publica a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica si administrat de Romsilva in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, in baza prevederilor Codului Silvic si a Legii 7/1996 a Cadastrului si Publicitatii Imobiliare.

Romsilva are inregistrate datele in format geospatial - GIS - pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate in proprietatea publica a statului si in cursul acestui an isi propune sa inscrie provizoriu la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara dreptul de proprietate a Statului Roman pentru circa un milion de hectare, in evidentele special constituite.

Procesul de inscriere a dreptului de proprietate in numele Statului Roman asupra fondului forestier proprietatea publica a statului urmeaza sa fie finalizat in urmatorii doi ani.

Inscrierea dreptului de proprietate se face in baza procedurii operationale "Intabularea dreptului de proprietate publica a statului asupra fondului forestier" elaborata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Procedura foloseste elementele de identificare puse la dispozitie de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, iar inregistrarea dreptului de proprietate a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului este gratuita.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publica a statului.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 08.07.2019

 

 

0 comentarii2450 vizualizări08 iulie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0