Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Duminica 17 Februarie 2019 - 20826 vizitatori azi
Delegarea unor competente de emitere a actelor de reglementare din domeniul gospodaririi apelor.

Modificarile legislative din domeniul gospodaririi apelor prevad dimensionarea lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor si a lucrarilor de supratraversare si subtraversare a cursurilor de apa corelat cu prevederile Strategiei Nationale de Management al Riscului la Inundatii si ale Planurilor de Management al Riscului la Inundatii.

 In acest context, incepand cu data de 7 mai 2018, vor fi delegate unele competente de emitere a actelor de reglementare din domeniul gospodaririi apelor catre Sistemele de Gospodarire a Apelor din arealul Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa (judetele: Cluj, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj).

Precizam ca in Strategia Nationala de Management al Riscului la Inundatii pe termen mediu si lung, aprobata prin HG 846/2010, notiunea de clasa de importanta devine una secundara, prioritara fiind asigurarea unui grad de protectie conform dezvoltarii urbanistice a zonei protejate.

De exemplu, conform strategiei mentionate mai sus,  pentru zonele locuite rurale, gradul de protectie care trebuie asigurat este cel corespunzator debitelor maxime cu probabilitate anuala de depasire de 1% (probabilitati de depasire de 1 la 100 de ani). Pentru zonele locuite urbane exigentele de asigurare a gradului de protectie impotriva inundatiilor sunt mult mai ridicate, de 10/00  (probabilitati de depasire de 1 la 1.000 de ani).

 

Compartimentul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

 

0 comentarii1960 vizualizări04 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0