Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Duminica 17 Februarie 2019 - 20540 vizitatori azi
STEJARII ROMANIEI SI SILVICULTORII ROMSILVA AU PLANTAT IMPREUNA STEJARI LA BRANESTI.

Rugbystii echipei nationale si silvicultorii au plantat, astazi, impreuna, stejari intr-o padure administrata de Romsilva la Ocolul Silvic Branesti, in judetul Ilfov. Aceasta actiune de impadurire este prima dintr-o serie de evenimente derulate in comun, in cadrul parteneriatului incheiat pentru o perioada de cinci ani de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Federatia Romana de Rugby.

La eveniment au participat jucatori ai echipei nationale de rugby, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Dragos Ciprian Pahontu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, silvicultori si elevi ai Colegiului Silvic "Theodor Pietraru" din Branesti.

Stejarii, cum sunt cunoscuti membrii echipei nationale de rugby, silvicultorii si elevii voluntari au plantat puieti de stejar, stejarul fiind simbolul rezistentei si durabilitatii, dar si al rugbystilor romani, acesta fiind elementul inclus in sigla Federatiei Romane de Rugby.

In urmatorii cinci ani, Romsilva ii va sustine activ pe Stejari pentru a obtine performante sportive cat mai bune, iar rugbystii nationalei Romaniei se vor implica, prin exemplul personal, in actiuni de responsabilizare a publicului, pentru dezvoltarea si protejarea padurilor din Romania.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Federatia Romana de Rugby impartasesc valori comune, precum responsabilitatea, dezvoltarea durabila, continuitatea sau munca in echipa.

Echipa nationala de rugby este clasata in primele 20 de natiuni ale sportului cu balonul oval, rugbyiul fiind unul dintre cele doua sporturi de echipa la care Romania a fost reprezentata la toate editiile de Cupa Mondiala.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata de aproximativ 850 de mii de hectare.      

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 19.04.2018

 

 

0 comentarii1883 vizualizări20 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0