Adevarul umbla cu capul spart.          -          Cine cuteaza sa spuna adevarul poate lesne umbla batut, ca marul.          -          Adevarul invinge orice.          -          Copiii ?i nebunii spun adevĂrul.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 25 Septembrie 2018 - 1200 vizitatori azi
Un fapt deosebit de grav si ilegal, de agresare a mediului pe raul Sieu.

Catre, Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, in atentia prefectului Ovidiu FRENT, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, in atentia vicepresedinte Ioan TINTEAN, Primaria comunei Sieu-Odorhei, in atentia primar Ioan SFINTEAN si Consiliul Local, Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, in atentia director Ioan RUSU, Comisariatul Garzii de Mediu Bistrita-Nasaud, in atentia comisar sef Gabriel PETRAS, Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, in atentia director Sever ROMAN. 

Stimati domni,  

Noi, semnatarii acestei petitii, va aducem la cunostinta un fapt deosebit de grav si ilegal, totodata, de agresare a mediului pe raul Sieu, la intrare in satul Sirioara dinspre localitatea Chirales.

Mai exact este vorba de cea mai noua balastiera in functiune, din imediata apropiere a raului Sieu, care conform documentelor are dreptul de excavare in perimetrul proprietatea companiei de 1,2 ha, dupa cum reiese din documentatia depusa la compartimentul minerale din cadrul Consiliului Judetean. Proprietarul s-a grabit, incepand lucrarile prin decopertarea a mii de metri cubi de pamant fertil impins si depozitat ilegal pe malul raului Sieu, conform imaginilor foto prezentate in anexa.

 Conform legislatiei in vigoare aceasta operatiune incalca flagrant dreptul cetatenilor, platitori de taxe, de a avea acces la apele publice. De asemenea, semnalam depozitarea acestor cantitati uriase de materiale decopertate pe zona de interventie si protectie, de aproximativ 20 m de la luciul apei, care se afla in gestionarea SGA Bistrita-Nasaud.

Va reamintim, ca situatia este cu atat mai dramatica si ilegalitatea cu cat aceasta activitate se desfasoara in arie naturala protejata, SIT NATURA 2000 Budac-Sieu. 

Solicitam sa dispuneti masuri legale si urgente prin care sa obligati compania la refacerea malului si aducerea zonei la starea initiala.

Corespondenta se trimite la adresa: Bistrita, bdul. Independentei, nr. 8, Partidul Verde, filiala Bistrita-Nasaud

 

 

AJVPS Bistrita-Nasaud

 Asociatia Nationala de Combatere a Braconajului si Poluarii

 Asociatia Pescar Sportiv, filiala Bistrisa-Nasud

 Asociatia Esox Spinning Club Bistrita

 Asociatia G.A.L. RURALIS

 Asociatia Bistrita Civica

 Asociatia Chinologica, Filiala Bistrita-Nasaud

 Partidul Verde, filiala Bistrita-Nasaud

0 comentarii3283 vizualizări09 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0