Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"Copiii si adolescentii de azi, liderii de maine".

"Copiii si adolescentii de azi, liderii de maine", prima caravana educationala care aduce laolalta parintii si dascalii. Pe 09 aprilie 2019, la Bistrita va ajunge primul program educational national care aduce impreuna parinti, dascali si specialisti in educatie, "Copiii si adolescentii de azi, liderii de maine". Scopul este acela de a gasi solutii la cateva dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta copiii/adolescentii, parintii acestora si profesorii: importanta identificarii potentialului copiilor/adolescentilor si valorizarii acestuia; instrumentele si tehnicile pe care profesorii le pot folosi pentru a sustine si ajuta evolutia elevilor in functie de vocatia fiecarui copil; identificarea timpurie a potentialului, dar si a nevoilor si intereselor individuale si unice ale fiecarui copil in parte.  

Initiatorii proiectului, Yourway Life & Career Counseling, Eurolingva Examinations Centre si AVE (Asociatia pentru Valorizarea Educatiei), au venit cu aceasta idee ca o reactie fireasca la starea sistemului educational, aflat intr-o continua schimbare si adaptare. In cadrul programului se vor atinge teme precum: relatia parinte-copil-profesor in procesul educational si echipamente SMART pentru lectii inteligente.

 "Yourway Life & Career Counseling a fost un pionier in organizarea unor astfel de proiecte. In 2010, am demarat un proiect pilot cu scopul de a oferi profesorilor dintr-o scoala de stat un program de dezvoltare personala in acord cu obiectivele profesionale. Am venit cu acesta metoda in dorinta de armoniza relatia profesor-elev, incercand astfel sa asiguram performanta profesionala a cadrelor didactice si reusita elevilor. Replicarea acestui pilot a condus la ideea de a impartasi tuturor adultilor implicati in formarea copiilor (profesori, parinti, antrenori, mentori) din cunostintele si experienta de 10 ani in dezvoltarea minorilor", spune Mihaela Feodorof, Managing Partner Yourway Life & Career Counseling.

 "Eurolingva Examinations Centre este constienta de necesitatea inovarii in domeniul educatiei si, de aceea, cautam noi solutii pentru a spori eficienta activitatii de predare din scoala. In cadrul caravanei educationale "Copii si adolescentii de azi, liderii de maine" vom prezenta in premiera pentru Romania cateva echipamente care reusesc sa transforme orice suprafata, fie ca vorbim de un ecran de proiectie, o tabla alba obisnuita, un perete sau o simpla foaie de hartie, intr-o suprafata "inteligenta", declara Cristian Veres, Presedinte Eurolingva Examinations Centre.

"Colaborarea de peste 4 ani cu echipa Yourway in programe de identificare si valorizare a potentialului copiilor si adolescentilor din Tara Fagarasului a adus beneficii majore in viata a numeroase familii, suport in viata profesionala a zeci de dascali pasionati de armonizarea relatiilor cu elevii de la clasa si inspiratie in activitatea mea din cadrul centrului educational AVE. Cred ca e timpul sa contribuim la procesul de constientizare a importantei unicitatii, valorii personale si a potentialului cat mai multor copii si adolescenti din tara aceasta", declara Marciana Streza, Presedinte AVE.

 

"Copiii si adolescentii de azi, liderii de maine" a demarat pe 4 martie si face parte dintr-un proiect mai amplu, "Caravana aniversara 10 ani Yourway", care se va derula in urmatoarele orase: Ploiesti, Sibiu, Deva, Oradea, Arad, Zalau, Cluj, Bistrita, Tg. Mures, Pitesti, Craiova, Tg. Jiu, Buzau, Galati, Bacau, Suceava, Iasi.

La Bistrita, evenimentul va avea loc pe 9 aprilie, la Colegiul National "Liviu Rebreanu", Bd. Republicii, nr. 8, in intervalul orar 15.30 - 19.00

 

Mai multe detalii despre caravana, desfasurare si orasele in care va ajuge gasiti pe: https://www.facebook.com/yourway.ro/

 

 

 

0 comentarii4025 vizualizări05 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0