Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Joi 28 Martie 2024 - 14587
Pe varful Bistricior la 1990 m. (25 de poze)

Pe varful Bistricior (1990 m) am fost pentru prima data in 2012,singur. In anul urmator am mers impreuna cu fiica mea, iar in acest an am reusit sa urc impreuna cu toata familia. A fost o tura foarte frumoasa cu peisaje extraordinare ce se pot admira mai ales de pe varful Bistricior, cu conditia sa fie vreme buna. Noi,sambata am plecat la Colibita, ne-am cazat la pensiunea "Lumina Lacului", iar duminica dimineata dupa ce am ajuns la coada lacului si am iesit din localitatea Colibita, am urmat drumul forestier Colbul, pana la cladirile parasite, apartinand fostei exploatari miniere. Am inceput urcarea prin padure urmarind marcajul turistic - triunghi albastru - pana pe vf.Bistricior. Am avut parte de vreme buna doar pana pe varf, suficient cat sa facem cateva poze si sa admiram privelistea mirifica. La intoarcere, la cateva minute dupa ce am parasit varful, ploaia ne-a insotit pana la pensiune. Recomand acest traseu celor care merg pentru 2-3 zile la Colibita si vor sa vada lacul si imprejurimile muntilor Calimani de la 1990 m altitudine. Traseul e de dificultate medie si se poate face in 5-7 ore, depinde de conditia fizica a fiecaruia.

Va doresc ture placute cu vreme buna!                

        Albert Gavrila.

.

 

Lacul de acumulare, de la Barajul Colibita, in jurul caruia s-a dezvoltat statiunea turistica. Pe masura ce parcurgi drumul dinspre Bistrita spre Vatra Dornei, intri intr-un sir, parca nesfarsit de comune, cunoscute sub denumirea de Bargaie: Rusu Bargaului, Josenii Bargaului, Mijlocenii Bargaului, Susenii Bargaului, Prundul Bargaului, Tiha Bargaului si Muresenii Bargaului.

Din Prundul Bargaului, vis-a-vis de biserica, drumul ce face spre dreapta duce inspre Colibita, bineinteles printr-o alta comuna numita Bistrita Bargaului. Majoritatea oamenilor din zona isi castiga existenta din agricultura, cresterea animalelor si prelucrarea lemnului.

La iesirea din Bistrita Bargaului drumul incepe sa urce serpuind, peisajul devenind din ce in ce mai salbatic. La vreo 7 Km de Bistrita Bargaului, apare barajul de acumulare si lacul Colibita. Privind de la baraj nu reuesti sa zaresti decat o parte a lacului care este destul de mare , un "mic" ocol al acestuia durand 2 ore cu masina, bineinteles admirand frumusetile naturii ce te inconjoara, iar in zare poti zari muntii ce strajuie lacul: Strunioru si Bistricioru.

Zona ofera vaste posibilitati de destindere pentru iubitorii muntelui, in orice anotimp: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane - traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru, Castel Dracula langa Pasul Tihuta - 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (pastrav, clean, caras - in lacul Colibita), plimbari cu sania etc.   Sursa: Wikipedia

0 comentarii1155 vizualizări28 iulie 2014




rss 2.0
rss 2.0