Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 01 Octombrie 2020 - 1184 vizitatori azi
Baronii locali.

De o vreme buna tot imi propun sa scriu acest articol dar, probabil, cum imi place mie sa spun:" inca nu i-a venit randul." Insa  azi din nou ca in ultimele nenumarate sambete din nou cineva binevoitor inchide apa in sat! De ce? Doar pentru  ca poate. Povestea are multe aspecte. Si incepe de multa vreme, in cazul meu incepe de acum 5 ani de cand m-am mutat in satul Simionesti comuna Budacul de Jos.

In tot acest timp am ramas de nenumarate ori fara apa curenta, uneori cateva zile alte ori saptamani, ceea ce este absolut intolerabil. Pana in urma cu un an si jumatate mai precis 10.05.2018. Cand a fost semnat un contract de furnizare intre beneficiar (adica eu) si S.C Aquabis SA Bistrita. Pana la semnarea contractului primaria comunei Budacul de Jos era responsabila cu furnizarea apei in sat iar primarul cu care avusesem mai multe discutii pe aceasta tema dadea vina ori pe instalatia proasta (pe care dumnealuia supervizat-o ) ori pe sateni fie ca consuma prea multa apa fie ca nu vor sa plateasca, desi ambele motive stateau in puterea lui de primar sa le gestioneze si sa nu sufere cetatenii de buna credinta…

Din data mai sus mentionata servicile de furnizare a apei au fost preluate de Aquabis!!!

Ei acum s-au schimbat radical lucrurile, oricine are chef sa opreasca apa in sat o face dupa bunul lui plac cu acordul tacit al furnizorului. Desi in contractual semnat de mine cu Aquabis la capitolul 3 articolul 7 aliniatul 7.4 este mentionat: "sa asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apa in parametrii fizici si calitativi prevazuti de legislatia in vigoare, cu exceptia cazurlor de intrerupere in alimentare cu energie electrica, avariilor si cazurilor de forta majora." Trebuie sa spun si ca am fost la domnii de la Aquabis sa vad ce se intampla si mi-au sugerat sa-mi pun un bazin in pod pentru o rezerva de apa...

Ce fac iarna am intrebat eu pe buna dreptate???

Insa nu de mult am constatat ca apa noastra cea de toate zilele a invatat zilele saptamanii.

Poate credeti ca sunt sarcastica NUUUU: Apa asta chiar stie zilele saptamanii deoarece se strica doar sambata si culmea cei de la Aquabis o repara duminica sau sambata noaptea! Asa vor ei sa ne faca sa credem insa realitatea este cu totul alta.

In sat un dezvoltator local si-a facut o pensiune, frumoasa de altfel, dar pentru ca reteaua de apa nu face fata unui asemenea consum domnul propietar si baron local de cate ori are clienti inchide apa in sat ca sa….. aiba doar el. Lucru cunoscut de altfel domnilor de la Aquabis si totul desfasurandu-se in perfecta armonie .

Doar ca noi cei mici avem de suferit, si nimanui nu-i pasa.

Desi avem un contract semnat insa ca orice lege din Romania, a fost creata doar pentru unii iar pentru altii nu este decat pentru a fi incalcata. Atata timp cat asemenea nimicuri (pentru unii) nu sunt respectate cum ne asteptam sa mearga treburile in tara asta???

Pentru mine nu este un nimic, lipsa apei pentru mine si pentru ceilalti oameni din sat este o necesitate.

Oare cat mai toleram asemenea comportamente, oare cat mai toleram asemenea nesimtiri din partea unora care au impresia ca lor li se cuvine totul?

 

Camelia Stefanescu

0 comentarii6272 vizualizări30 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0