Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 01 Octombrie 2020 - 1738 vizitatori azi
CATEVA PRECIZARI (NECESARE!) IN LEGATURA CU ORGANIZAREA ASA-ZISULUI FESTIVAL DE FOLCLOR "SAVETA BOGDAN".

Din cate stiu si cum se obisnuieste, un festival se instituie cu numele unui artist trecut in vesnicie. Exemple: "Valeria Peter-Predescu" (jud. Bistrita-Nasaud), "Maria Tanase" (Dolj - Craiova), "Mariana Draghicescu" (Caras-Severin), "Dragan Munteanu" (Hunedoara), etc. Exemplele ar mai putea continua.

- Nu se cade a se da numele unui festival cu al unei doamne care este in viata. Trebuie luat exemplul din alte domenii, istoria, de exemplu. S-au dat numele unor asezaminte sau s-au facut dezvelit dupa trecerea la cele vesnice a personalitatilor respective.

- S-a incercat a da numele unui stadion cu numele unui fotbalist aflat in viata, dar s-a revenit, renuntandu-se la aceasta initiativa.- Doamna, in cauza, a primit ceea ce se cuvine unui artist aflat in viata, anume acordarea titlului de "Cetatean de onoare" a localitatii.

- Trebuie avut rabdare, nu de alta, dar ii dorim sanatate si multi ani sa traiasca doamna.- Se incearca cumva, inaltarea pe aceeasi treapta cu vrednicele de pomenire artiste Maria Butaciu, Maria Peter, Valeria Peter-Predescu? Aici ar trebui sa fim mai atenti! Eu nu o vad ajunsa pe asemenea piedestal.

- Din cate stiu, oficialitatile locale habar n-au de acest demers.

- Sangeorzul, prin autoritatile si personalitatile locale, isi continua demersul pentru atribuirea numelor unor personalitati (care au dus faima localitatii) unor asezaminte sau dezvelirea unor statui.

- Daca tot veni vorba de festival folcloric, trebuiau consultati si lasati specialistii locali si din judet pentru asemenea demers. Festivalul trebuie sa poarte numele distinsului si vrednicului de pomenire, prof. Larion Todica, care, chiar ca a facut multe pentru traditiile si folclorul sangeorzan.

- Inchei cu cuvintele unui vestit slujitor si duhovnic roman:CINE ARE MINTE, SA IA AMINTE!

PS Mi-am asumat riscul scriind acest comentariu, dar, trebuia s-o faca cineva!


Alexandru Daraban. 

0 comentarii6909 vizualizări02 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0