Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Istorie Marti 30 Aprilie 2024 - 14587
Cercului Profesional Zona Nord-Vest al Arhivelor Nationale.

Arhivele au fost si sunt o componenta esentiala a oricarei societati. Percepute de cele mai multe ori ca simple depozite de documente, arhivele devin treptat, centre ale memoriei colective, iar in contextul actual sunt influentate din ce in ce mai mult  de evolutiile petrecute in societate, dezvoltarea tehnologiei informatiei si aparitia documentului in format electronic ridica noi abordari pentru un arhivist. Acesta trebuie sa fie capabil sa gestioneze acum si colectiile electronice.

            O componenta esentiala a muncii de arhiva este si perfectionarea personalului Arhivelor Nationale, care trebuie sa ramana ancorat la noile schimbari, pentru a fi capabil sa pastreze caracteristicile esentiale ale unui document, fie clasic sau electronic, si anume: autenticitatea, increderea, integritatea si utilizabilitatea. In acest sens, in perioada 3-4 octombrie 2019, la Bistrita, se vor desfasura lucrarile Cercului Profesional Zona Nord-Vest al Arhivelor Nationale, la care vor participa arhivisti din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures si Salaj. Din partea conducerii Arhivelor Nationale va fi prezenta dna Director Adjunct dr. Alina Pavelescu.

            Temele dezbatute: proiectul Legii Arhivelor, Legislatie arhivistica si legislatie conexa. Modificari de acte normative. Proiecte cu fonduri europene ale Arhivelor Nationale.


            Deschiderea lucrarilor va avea loc la Palatul Administrativ, in data de 03.10.2019, ora 9, in prezenta autoritatilor judetene si locale.

 

 

Cu stima,

Dr.Cornelia Vlasin

Sef serviciu

0 comentarii3206 vizualizări01 octombrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0