Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Miercuri 15 Iulie 2020 - 11914 vizitatori azi
Premiera in Cluj Napoca - pacienti cu ocluzie coronariana totala cronica, salvati.

Doi pacienti care sufereau de ocluzie cronica totala, una dintre cele mai grave leziuni coronariene - in care una sau mai multe dintre arterele care iriga inima sunt inchise complet, au fost salvati luni la Spitalul Monza-Ares, in cadrul unor interventii efectuate in premiera in Cluj-Napoca.

Unul dintre pacienti, in varsta de 72 de ani, suferise un infarct miocardic acut in urma cu cateva luni. In luna ianuarie, medicii de la spitalul Monza-Ares Cluj-Napoca i-au implantat 3 stenturi pe artera coronara stanga. Investigatiile realizate atunci au aratat ca artera coronara dreapta era blocata complet de placi de aterom si nu putea fi tratata prin interventia clasica. Echipa medicala formata din dr. Stefan Mot si dr.Marin Postu a realizat revascularizarea arterei prin abord retrograd, o interventie care nu s-a mai facut in Cluj-Napoca pana acum. Fata de abordarea clasica, aceasta metoda este mai complexa si necesita experienta sporita cat si materiale speciale. Interventia a fost reusita, iar pacientul va putea parasi spitalul in cel mult o zi.

"In lipsa acestei solutii, calitatea vietii pacientului s-ar fi deteriorat serios  in perioada urmatoare si s-ar fi instalat insuficienta cardiaca. In acest caz, pacientul poate sa plece acasa in cateva ore" a declarat dr. Stefan Mot.

In cazul celui de-al doilea pacient, in varsta de 50 de ani, functia de pompa a inimii era afactata iar artera anterioara descendenta stanga (IVA) era blocata complet. Medicii ii montasera in luna decembrie un stent, insa situatia lui impunea o solutie mai complexa. Prin interventia realizata de Dr. Marin Postu si Dr. Ovidiu Anchidin, circulatia sangelui in artera ocluzata a fost restabilita.

Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca face parte din cea mai extinsa retea specializata in diagnosticul, monitorizarea si tratamentul afectiunilor cardiovasculare din Romania. Aceasta include Spitalul Monza si Centrele Ares din Bucuresti, Centrele Monza-Ares din Constanta si Pitesti si clinicile Ritmico.

0 comentarii4074 vizualizări15 mai 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0