Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Joi 04 Iunie 2020 - 8772 vizitatori azi
Aproximativ 50% dintre copiii care merg la dentist se prezinta cu urgente dentare.

Principala cauza: amanarea vizitei stomatologice. Potrivit unui studiu realizatde reteaua de clinici Dent Estet 4 Kids, aproximativ 1/2 dintre copiii care se prezinta la medicul stomatolog ajung cu urgente dentare, acuzand dureri foarte mari, principalul motiv fiind amanarea vizitei stomatologice. Dent Estet aniverseaza 10 ani de cand a inaugurat prima clinica Dent Estet 4 Kids in Bucuresti, moment care marcheaza lansarea, in premiera, in Romania a conceptului de stomatologie privata dedicata exclusiv copiilor.

 In ultimii zece ani, peste 38.000 de pacienti au fost tratati in cele 5 clinici Dent Estet 4 Kids si Dent Estet 4 Teens.

 Conform studiului derulat de Dent Estet, incidenta cariilor profunde pana la varsta de trei ani ramane ridicata,acestea acoperind cel putin trei dinti in 38% dintre cazuri. PotrivitColegiului Medicilor Dentisti din Romania, cariile afecteaza aproape 70% dintre copii pana la varsta de 19 ani.

 Studiul realizat de Dent Estet mai arata ca 90% dintre tinerii romani cu varste intre 10 si 17 ani nu viziteaza medicul dentist nici macar o data pe an, iar 1 din 2 adolescenti prezinta probleme gingivale si are nevoie de aparat dentar.

 "Observam o schimbare in bine in ceea ce priveste comportamentul parintilor fata de ingrijirea dintilor copiilor, comparativ cu ceea ce se intampla in urma cu zece ani. Creste numarul copiilor care vin la stomatolog si, mai mult decat atat, scade varsta la care acestia se prezinta pentru prima data la medicul dentist. Cu toate acestea, inca este nevoie de eforturi consolidate si constante in ceea ce priveste educatia parintilor si a copiilor despre preventie si importanta ingrijirii oralede timpuriu.Totodata,este nevoie de o mai buna informare a populatiei cu privire laefectele negative ale netratarii dintilor de lapte asupra intregului organism, acestea dezvoltandu-se extrem de rapid si in mai putin de 2 luni putandafecta intreg dintele, pana la nerv, lucru care duce la inflamatie, apoi infectie si durere, dar si la tratamente mai complexe si mai costisitoare in viitor",a declarat dr. Oana Taban, CEO &FondatorDent Estet. 

 

 In prezent, Dent Estet detine cinci clinici dedicate exclusiv serviciilor de stomatologie pentru copii si adolescenti in Bucuresti (3), Timisoara (1) si Sibiu (1), in care lucreaza peste 100 de persoane,dintre care 40 sunt medici,care si-au dedicat cariera acestei specialitati. Copiii beneficiaza in aceeasi clinica de intreaga arie de tratamente dentare de care pot avea nevoie, de sprijin psihologic si solutii pentru a depasi eventualele stari de anxietate care pot apareaodata cu vizita la medicul stomatolog pediatru.

 "Odata cu deschiderea Dent Estet 4 Kids acum zece ani, prima clinica specializata in stomatologie pediatrica din Romania si din Europa de Est, ne-am asumat rolul de promotori ai acestui tip de medicina, in care copiii beneficiaza de experiente frumoase. Aici ei sunt tratati intr-un spatiu specializat, intr-un ambient specific nevoilor lor, de echipe cu pregatire in comunicarea cu copiii si de medici care lucreaza exclusiv cu copii, bucurandu-se de tratamente cu materiale speciale, aduse in premiera in Romania, precum coronitele dentare Sprig. Cu alte cuvinte, ne-am dorit sa le oferim copiilor din Romania tratamente personalizate, materiale si aparatura specifica, la standardele clinicilorde stomatologie pediatrica din SUA sau Europa", a adaugat dr. Oana Taban.

 

 Peste 170 de pacienti viziteaza in fiecare zi clinicile, iar odata cu cea mai noua clinicaDent Estet 4 Kids inaugurata la Sibiu, numarul acestora se va apropia de 200. In fiecare luna, numarul pacientilor noi care trec pragul clinicilor Dent Estet dedicate copiiloreste de 470.

 Mai mult, Dent Estet 4 Kids este prima si singura clinica de medicina dentara dedicata copiilor din Romania care detine un departament de Anestezie Generala Asistata (ATI) integrat,echipat conform cerintelorsi standardelor din spitale, unde au fost tratati pana acum peste 2.500 de copii. Anestezia generala este o solutie folositaincazulcopiilorfoartemici, cu afectiunicomplexe care le pun inpericolsanatateaintregului organism. Aceasta se realizeazaintr-un mediucontrolat 100% de catre o echipa de medici specializatiinAnesteziesiTerapieIntensiva

 

10%cadou aniversarla serviciileDent Estet 4 Kids

Pentru a marca cei zece ani aniversari, in perioada decembrie 2018 - ianuarie 2019, clinicile Dent Estet 4 Kids isi vor intampina pacientii cu cadouri aniversare la o serie de investigatii si tratamente.

 Majoritatea tratamentelor si materialelor folosite in clinicile Dent Estet 4 Kids sunt utilizate in cele mai mari clinici de stomatologie pediatrica din SUA si Europa. Printre tratamentele de care pacientii pot beneficia se numara obturatii colorate, coronite dentare biocompatibile din zirconiu integral, sigilari dentare, servicii de radiologie, tratamente ortodontice interceptive si tehnici de tratare a copiilor anxiosi, precum inhalosedarea.

 

***

 

Despre DENT ESTET:

Grupul DENT ESTET este inca de la infiintare, din anul 1999, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 19 ani, echipa s-a extins la un numar de 300 de specialisti, dintre care peste 90 sunt medici. Acestia au tratat de-a lungul timpului 75.000 de pacienti. DENT ESTET detine 10 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara si Sibiu, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Esthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala Aspen si 2 studiouri foto digitale specializate Future Dental Smile. Toate acestea reunesc un numar de 57de cabinete pe o suprafata totala de 3000 de metri patrati, care includ si 3 sali de chirurgie complet utilate si 3 centre de diagnostic si radiologie digitala cu expunere minima la radiatii.

Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat anul trecut prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: 

  • www.dentestet.ro 
  • www.de4kids.ro 
  • www.de4teens.ro 
  • www.dentalmanagers.ro 
0 comentarii3843 vizualizări11 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0