Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Joi 04 Iunie 2020 - 9448 vizitatori azi
Burse de cercetare despre bere in valoare de 150.000 de lei.

Programul de burse dedicate cercetariiefectelor consumului moderat de bere in raport cu sanatatea initiat de Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie continua cu o noua editie.Valoarea totala a burselor acordate este de 150.000 de lei, iar perioada de depunere a proiectelor este deschisa pana pe 30 aprilie 2019. Programul de burse de cercetare se adreseaza pasionatilor in domeniu, studentilor aflati in an terminal la specializari de natura stiintifica (medicina, biologie, chimie), dar si la specializari conexe, precum nutritie, educatie fizica sau stiinte sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de invatamant superior sau centre de cercetare din Romania. De asemenea, in program pot aplica si cadre medicale cu specializarile diabet, nutritie, boli metabolice si cardiologie, dar si cadre didactice din invatamantul universitar si post-universitar, care isi pot coordona studentii pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, doritorii pot solicita un formular de inscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau il pot descarca accesand pagina www.beresanatatenutritie.ro, sectiunea "Burse de cercetare", pe care ulterior il completeaza si il depun pe email pana la data de30 aprilie 2019.

Pentru a fi eligibili, studentii aplicantivor trebui sa dispuna de un coordonator de proiect dintr-o institutie de invatamant superior sau centru de cercetare din Romania si care sa fie cel putin asistent universitar sau cercetator stiintific.Aplicantii cadre medicale pot depune proiectul in nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fara a fi necesar un coordonator de proiect.

"Continuam cautarea de noi rute de cercetare in acest domeniu extrem de ofertant pe care ni-l pune la dispozitie berea, cu acelasi entuziasm cu care anuntam prima editie a burselor. Ne bucuram ca deja am reusit sa acumulam o experienta relevanta in ceea ce priveste impactul pe care stilul nostru de viata si alegerile alimentare pe care le facem le au asupra sanatatii. Ne propunem ca si proiectul pe care il vom desemna castigator al acesteieditii sa ofere informatii relevante si necesare atat pentru comunitatile medicale cat si pentru publicul larg",a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. 

Studiile finaliste trebuie sa aiba caracter de noutate si originalitate privind efecteleconsumului moderat de bere in raport cu sanatatea. Pana in prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie au fost finalizate cinci proiecte de cercetare, care au analizat asocierea consumului moderat de bere cu:ameliorarea simptomelor perioadei post-menopauza, efectele asupra functiilor cognitive ale creierului, stimularea puterii antioxidante a organismului, parametrii statusului ponderal (demontarea mitului burtii de bere) si scaderea incidentei bolilor cardiovasculare. 

 

Detalii cu privire la procesul de inscriere, conditiile de eligibilitate, procesul de selectie si de realizare a studiilor dupa anuntarea castigatorilor sunt disponibile in regulamentul oficial care poate fi accesat online, pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie: http://beresanatatenutritie.ro/.

 

Despre Centrul de Studii despre Bere Sanatate si Nutritie

 

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina - Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF "Dr. Carol Davila", careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.

 

Infiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitatii medicale si a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetarii de la noi din tara, Centrul finanteaza anual studii de cercetare in

domeniu, sub forma de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie pot fi gasite la adresa:

www.beresanatatenutritie.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Adelina Ionascu

The Public Advisors

Tel: 0753 047 591

E-mail: adelina.ionascu@publicadvisors.ro

 

 

0 comentarii3794 vizualizări28 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0