Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sanatate Joi 04 Iunie 2020 - 9428 vizitatori azi
Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita are un CT si un RMN nou.

Inaugurarea proiectului de investitii "Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, in vederea amplasarii unui CT si a unui RMN".

         In data de 26 noiembrie 2018, incepand cu ora 10.00 la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita va avea loc momentul de inaugurare a proiectului de investitii "Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, in vederea amplasarii unui CT si a unui RMN".

La inaugurare vor fi prezenti: Ministrul Sanatatii, doamna Sorina Pintea, doamna Daniela Petruta Enache, directorul de cabinet Ministru Sanatatii, doamna Oana Catalina Grigore, directorul Directiei de  relatii cu presa, afaceri europene si relatii internationale,   Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, domnul Gabriel Lazany.  

Asa cum reiese si din titlul proiectului de investitii, lucrarile de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului au urmarit reorganizarea spatiului, in vederea amplasarii echipamentului de tomografie computerizata (CT) si echipamentului de imagistica prin rezonanta magnetica (RMN).

Sursa de finantare pentru realizarea circuitelor medicale de la parterul spitalului, a fost asigurata integral din bugetul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, finantare in valoare de: 3.197.786,55 lei, iar aparatura medicala, reprezentand RMN-ul si CT-ul au fost asigurate de catre Ministerul Sanatatii, in cadrul proiectului privind "Reforma Sectorului Sanitar- Imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar".

In cadrul acestor lucrari, a fost relocata Unitatea de Primiri Urgente Pediatrie, pentru a putea fi integrata in Unitatea de Primiri Urgente Adulti. S-a creat un Birou Centralizat de Internari, cu doua cabinete de consultatii, astfel incat pacientii, indiferent de specialitatea medicala la care se adreseaza, sa se prezinte la spital intr-un singur loc. De asemenea, garderoba destinata bolnavilor a fost reamenajata si reamplasata pe circuitul de acces al pacientilor in spital. In cadrul aceluiasi obiectiv de investitii, a fost reamenajat Laboratorul de explorari functionale (EKG si EEG).

Alte lucrari realizate: sistem de distributie a fluidelor medicale; instalatie de alarmare in caz de incendiu; sistem de climatizare si ventilatie; sistem CATV; refacerea integrala a instalatiilor electrice, sanitare si termice; placarea peretilor cu material cu efect permanent bactericid.

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan

.

 

 

 

                  

 

0 comentarii4060 vizualizări23 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0