Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Conferinta preoteasca de primavara la Bistrita, prezidata de IPS Mitropolit Andrei.

Astazi, 9 mai 2019,  avut loc la Protopopiatul Bistrita, Conferinta preoteasca de primavara prezidata de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, insotit de catre Pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului si de catre consilierul pe probleme de protocol arhidiacon Claudiu Grama.

Conferinta a debutat cu slujba de Te - Deum in biserica Protopopiatului, dupa care Inaltpreasfintitul a rostit un cuvant de invatatura celor prezenti aratand importanta pastrarii valorilor spirituale si materiale. La finalul slujbei, parintele Mitropolit a acordat distinctia de "iconom", parintelui Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului.

La ora 11 a vut loc in sala de sedinte a Protopopiatului Conferinta cu tema:  "Anul omagial al satului romanesc", sustinuta de doamna Dr. Cosmina Timoce - Mocanu, cercetator stiintific la Institutul, Arhiva de folclor a Academiei Romane, filiala Cluj.

S-a subliniat importanta lumii rurale care a dat fundamentul culturii nationale, in care s-au plamadit cele mai trainice si morale obiceiuri, precum si responsabilitatea pe care trebuie sa o avem pentru pastrarea si salvarea patrimoniului spiritual si material.

La finalul Conferintei, parintele Propotop Alexandru Vidican, a multumit parintelui Mitropolit, a facut comunicarile necesare, dupa care Inaltpreasfintitul Andrei insotit de preoti, au savarsit la manastirea Stramba parastasul de 40 de zile dupa maica stareta Epiharia Bruma.

0 comentarii3640 vizualizări09 mai 2019




rss 2.0
rss 2.0