Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 30 Mai 2020 - 8226 vizitatori azi
Pelerinajul tinerilor pe jos si cu bicicleta la Manastirea Nicula (2019).

Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Manastirea Nicula a avut loc sambata, 13 APRILIE 2019 si a fost organizat de Arhiepiscopia Clujului si Asociatiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studentilor, la care se adauga Facultatea de Teologie si Seminarul Teologic. 

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o actiune anuala dedicata Maicii Domnului si presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod pana la Manastirea Nicula. Pelerinajul se afla la a IX-a editie. 

De trei ani, doritorii au putut sa participe la acest pelerinaj si cu bicicleta. Acestia au parcurs traseul de la Cluj-Napoca la Manastirea Nicula, 47 de km pe la Sic, sau 54 de km pe la Iclod - Gherla.

 Programul Pelerinajului Tinerilor pe Jos - 13 aprile 2019 a cuprins: 

- Rugaciune si Binecuvantarea IPS Andrei la Catedrala Mitropolitana.

- Plecare cu autocarele inchiriate din Piata Avram nr. 18 spre Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Manastirea Nicula a fost preot in Iclod)

- debutul pelerinajului pe jos la Biserica Ortodoxa din Iclod, 10 km pana la Gherla: cantari religioase, conversatii, rugaciune personala, prietenii, admirarea peisajului.- traversarea orasului Gherla in cantari religioase.

- Oprire la Biserica din Gherla cu pauza de o ora pentru mancare, toaleta si odihna. - oprire si la Memorialul Gherla.

- ultimii 7 km pe jos. Sosire la manastirea Nicula in jurul orei 18:00. Inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Vecernie cu litie. Cina oferita de Manastirea Nicula. 

- Intoarcere cu autocarele spre Cluj-Napoca.  

Au participat aproape 1000 de persoane, dintre care si cativa zeci de bistriteni, majoritatea studenti la Cluj si tineri din Beclean, alaturi de 2 biciclisti din mun. Bistrita.


.


Foto-reportaj - Marius Chiuzan

.

0 comentarii3836 vizualizări15 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0