Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Pelerinajul tinerilor la Manastirea Nicula (2019).

Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Manastirea Nicula va avea loc sambata, 13 APRILIE 2019 si este organizat de Arhiepiscopia Clujului si Asociatiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studentilor, la care se adauga Facultatea de Teologie si Seminarul Teologic. De la Gherla, ne vor astepta si apoi insoti A.T.C.OR. Gherla si Liga Tinerilor de la Dej.

 
Ii invitam pe preoti participe la pelerinaj impreuna cu adolescenti si tineri din parohia lor, avand toata binecuvantarea Mitropolitului Andrei si a Preasfintitului Vasile. Preotii sunt rugati sa vina in pelerinaj cu un epitrahil rosu sau albastru.
Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o actiune anuala dedicata Maicii Domnului si presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod pana la Manastirea Nicula. Pelerinajul se afla la a IX-a editie.

 
De trei ani, doritorii pot sa participe la acest pelerinaj si cu bicicleta. Biciclistii vor parcurge traseul de la Cluj-Napoca la Manastirea Nicula, 47 de km, iar la intoarcere vor veni cu autocarul (pentru biciclisti drumul de intoarcere de la manastire la Cluj-Napoca costa 20 lei). 
Programul Pelerinajului Tinerilor pe Jos - 13 aprile 2019 este: 
a) ora 10:45 - Rugaciune si Binecuvantarea IPS Andrei la Catedrala Mitropolitana.
b) ora 11:15 - Plecare cu autocarele inchiriate din Piata Avram nr. 18 spre Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Manastirea Nicula a fost preot in Iclod).

Tot de aici vor pleca acum si biciclistii nostri curajosi
c) ora 12:15 - coboram la Biserica Ortodoxa din Iclod. Debutul pelerinajului pe jos, 10 km pana la Gherla: cantari religioase, conversatii, rugaciune personala, prietenii, admirarea peisajului.
d) traversarea orasului Gherla in cantari religioase.
e) ora 14:45 - Oprire la Biserica din Gherla cu pauza de o ora pentru mancare, toaleta si odihna. Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi de la Gherla si Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi de la Dej ni se vor alatura. Ne vom opri si la Memorialul Gherla.
f) ora 15:45 - Ultimii 7 km pe jos. Sosire la manastirea Nicula in jurul orei 18:00. Inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Vecernie cu litie. Cina oferita de Manastirea Nicula. 
g) 20:00 - Intoarcere cu autocarele spre Cluj-Napoca.
h) 21:00 - Sosire la Cluj-Napoca. Sfarsit si lui Dumnezeu slava!

Anii trecuti, de la Cluj au participat 500 de persoane (de la Iclod alte 100 de persoane, iar de la Gherla ni s-au alaturat alte 300), astfel incat la manastire am impartit aprox 800 de carti pentru adulti si 100 de carti pentru copii (recomandam copiilor sub 14 ani sa vina insotiti de un adult care raspunde de ei!; deoarece traseul Iclod - Gherla se face pe drumul european intens circulat, numeroase familii au optat sa vina in pelerinaj cu copiipelerinaj pe jos si cu bicicleta la Nicula 2019 lor de la Gherla pana la Nicula, cei 7 km fiind suficient pentru cei mici.
Deoarece anul trecut am avut probleme cu soferii, care refuzau sa ia in autocare persoane care nu aveau rezervat loc, ii rugam pe cei care ni se alatura in pelerinajul pe jos, fie de la Iclod, fie de la Gherla sau de pe drum sa isi rezolve drumul de intoarcere de la manastire pana in Gherla sau Iclod pe cont propriu. Firmele de transport nu doresc sa isi asume riscurile supraaglomerarii sau statul pe interval!
Pelerinajul Tinerilor este public, cei care doresc, pot participa si pe cont propriu, fara a-si rezerva loc in autocarele inchiriate de noi (fie cu masini, cu autostopul, cu trenul etc), fie ca vin direct de la Iclod, Gherla sau direct la Manastirea Nicula.

http://www.ascorcluj.ro/2019/03/11/pelerinajul-tinerilor-la-manastirea-nicula-2019/

Eveniment facebook

https://www.facebook.com/events/333296933979206/

 

 

 

Bogdan Constantin Dinca

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani
A.S.C.O.R. Filiala Cluj Napoca - www.ascorcluj.ro
Str. B.P. Hasdeu, nr. 45 - ascor_cluj@yahoo.com

0747992642

0 comentarii3640 vizualizări09 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0