Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 26 Martie 2019 - 8888 vizitatori azi
Cerc pastoral-misionar in Parohia Nimigea de Jos.

Preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Dan Vasile, s-au intalnit in Duminica a 7-a dupa Pasti in Parohia Nimigea de Jos din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 17.00, in Biserica cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", in prezenta a numerosi credinciosi, soborul celor 14 preoti slujitori, alaturi de parintele paroh Viorel Termure, au savarsit Acatistul Sfintilor Imparati si intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa, Elena, pe care Biserica Ortodoxa ii pomeneste la data de 21 mai a fiecarui an.

In cuvantul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Darius Gavriloaie de la Parohia Suplai a vorbit credinciosilor despre viata si activitatea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, asa cum este ea surprinsa in versurile imnului acatist si prezentata de catre istoricul Eusebiu de Cezareea in lucrarea sa "Viata imparatului Constantin si alte scrieri". Tot in cuvantul de invatatura parintele a plecat de la figura emblematica a imparatului Constantin, intiparita in constiinta vie a Bisericii, si a punctat implicatiile pe care politica sa religioasa le-a avut pentru viata bisericeasca. In incheiere, parintele paroh Termure Viorel a multumit tuturor preotilor prezenti.

Evenimentul de astazi se inscrie in activitatea misionara a Cercului preotesc Mocod, iar urmatoarea intalnire a preotilor din acest cerc va avea loc in Duminica a 3-a dupa Rusalii, in Parohia Piatra.

 

Date istorice - Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Nimigea de Jos

             Biserica Parohiei Nimigea de Jos cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil"  dateaza din anul 1909. Intre anii 1988-1991 s-au efectuat o serie de lucrari de reabilitare a exteriorului si interiorului bisericii si tot in aceasta perioada biserica a fost pictata in tehnica fresca de catre pictorul Viorel Nimigeanu, pentru ca in anul 1991 aceasta sa fie sfintita de catre Preasfintitul Irineu Bistriteanul. Acelasi ierarh a resfintit biserica in anul 2009, ca urmare a inzestrarii ei cu un nou iconostas, mobilier si geamuri termopan. Toate aceste lucrari s-au desfasurat in timpul pastoririi actualului pr. paroh TermureViorel.

 

pr. Cornel Coprean.

0 comentarii1981 vizualizări21 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0