Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Conferinta Nationala "Text si discurs religios".

Conferinta Nationala "Text si discurs religios", aflata la cea de a IX-a editie, a debutat in 10 mai 2018, in prezenta Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Intalnirea de anul acesta se desfasoara in perioada 10 - 12 mai si a fost organizata pentru prima data in mediul rural, in comuna Rodna din Tara Nasaudului. Conferinta a fost precedata de o slujba de Te-Deum oficiata in Biserica Ortodoxa din Rodna cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" de catre Inaltpreasfintitul Andrei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Deschiderea oficiala a lucrarilor conferintei a avut loc in sala Caminului Cultural din Rodna unde, in calitate de organizator, doamna prof. Vali Ganea, director al Scolii Gimnaziale "Florian Porcius" din Rodna, a oferit cuvantul Inaltpreasfintitului Parinte Andrei. In alocutiunea sa, Mitropolitul Clujului a subliniat legatura dintre cuvant si fapta crestina, dar si dintre cuvantul scris si cel vorbit, cu trimitere directa la textul Sfintei Scripturi din Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel: "credinta este din auzire, iar auzirea, prin cuvantul lui Hristos" (Rom. 10,17).

In continuare, a urmat cuvantul invitatilor, dupa care au avut loc conferintele in plen, sustinute de catre prof. univ. dr. acad. Gheorghe Chivu - Scrisul religios si unitatea limbii romane, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila - Intelepciune si Unire/Unitate actionala in Sfanta Scriptura si in istoria nationala a romanilor si pr. prof. univ. dr. Constantin Necula - Principii ale pedagogiei comunicarii religioase astazi.

Dezbaterile conferintei continua maine cu lucrari impartite pe trei sectiuni: Retorica textului/discursului religios, Traducerea textului sacru si Literatura si sacrul.

0 comentarii3171 vizualizări11 mai 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0