Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Furtul de energie electrica in atentia jandarmilor!

Mai multe locuinte din cartierul Viisoara au fost verificate in dimineata zilei de 9 aprilie a.c. de catre jandarmi si reprezentanti ai companiei de Distributie a Energiei Electrice Bistrita. Actiunile au vizat prevenirea si combaterea furturilor de energie electrica. Pe timpul verificarilor a fost depistata o familie care sustragea energie electrica prin racordare ilegala la reteaua electrica, astfel incat consumul sa nu fie inregistrat de echipamentele de masurare.

           Jandarmii au intocmit in cauza actele de sesizare pentru sustragere de energie electrica din reteaua locala, acestea fiind inaintate spre competenta solutionare organelor abilitate, conform art. 228 Cod Penal.

           Jandarmeria informeaza ca potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice si a gazelor naturale, "executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda."

             Totodata, conform prevederilor art. 228 alin. (1) si (3) din Codul Penal, furtul: "luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Se considera bunuri mobile si inscrisurile, energia electrica, precum si orice alt fel de energie care are valoare economica."

0 comentarii2996 vizualizări10 aprilie 2021




rss 2.0
rss 2.0