Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 19818 vizitatori azi
Misiuni executate de fortele de ordine in prima zi de carantina la Bistrita.

In primele ore de la instituirea carantinei au fost organizate si executate misiuni de verificare a masurilor dispuse prin organizarea de filtre formate din jandarmi, politisti si politisti locali amplasate la intrarea si iesirea din zona mentionata cat si dispozitive de control in interiorul zonei carantinate care sa previna orice incident si care sa intervina in cazul nerespectarii masurilor instituite.

         Scopul desfasurarii acestor actiuni este acela de a limita raspandirea infectiei cu noul coronavirus si cu sprijinul cetatenilor speram ca la sfarsitul perioadei de doua saptamani acesta sa fie indeplinit.

          In prima zi de carantina misiunile specifice au fost executate cu un efectiv de 110 forte de ordine, astfel: 53 de jandarmi, 49 de politisti si 8 politisti locali, fiind folosite 48 de mijloace auto. Jandarmii si politistii prezenti la filtrele organizate in punctele de referinta, au controlat 9.010 autovehicule si au legitimat 11.332 persoane, fiind aplicate in prima zi de carantina un numar de 67 de sanctiuni, astfel: 13 amenzi in valoare de 9.000 de lei, respectiv 54 de avertismente scrise pentru nerespectarea restrictiilor de libera circulatie.

          Totodata, au fost organizate si actiuni punctuale in interiorul zonei carantinate, find legitimate 468 de persoane. Au fost verificate 72 de societati comerciale, fiind efectuate actiuni inclusiv in zonele centrelor comerciale, respectiv zona garii si autogarii.

 

          Mentionam faptul ca in primele ore au predominat actiunile de informare a cetatenilor privind masurile care trebuie respectate odata cu instituirea masurii carantinarii.            

            Medicamentele pentru animale de la farmacia veterinara, produse de stricta necesitate din supermarket si achizitionarea hranei pentru animalele domestice sau de companie - acestea au fost principalele motive care i-au determinat pe oameni sa iasa din casa in primele ore de la instituirea carantinei.  

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii1421 vizualizări20 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0