Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Misiunile jandarmilor pentru protejarea populatiei continua in judetul Bistrita-Nasaud.

Actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat si in ultimele 24 de ore cu verificari executate la terase, in magazine, mijloace de transport in comun, piete, gari, autogari si zone aglomerate. De asemenea, continua si verificarile privind respectarea masurii privind circulatia persoanelor dupa ora 23.00.

          A fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 75 de locatii, fiind aplicate 70 de sanctiuni, astfel: 15 amenzi in valoare de 7.050 lei si 55 de avertismente scrise. Un operator economic a fost sanctionat cu avertisment scris pentru mentinerea terasei acoperite, contrar prevederilor legale in vigoare.  

            In aceasta noapte jandarmii au depistat 5 persoane care nu au respectat restrictiile de libera circulatie in intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin H. G. nr. 935/2020, fiind aplicate: o amenda in valoare de  500 de lei si 4 avertismente scrise. Totodata, in ultimele 24 de ore jandarmii au verificat pe raza judetului 221 persoane, aflate in 115 de locatii, din 35 de localitati, pentru monitorizarea prezentei la domiciliu a acestora.

           Reamintim ca este permisa circulatia persoanelor in intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sanctiunile prevazute de lege fiind cuprinse intre 500 si 2.500 de lei. Totodata, operatorii economici care nu respecta masurile privind functionarea in conditii de legalitate in aceasta perioada a teraselor pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei.

             Va recomandam tuturor sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.

            Actiuni de acest gen se vor desfasura in toate localitatile judetului, atat independent cat si in cooperare cu politisti, pompieri, resprezentanti ai D.S.V.S.A. si I.T.M. B.-N., pana la incetarea masurilor restrictive.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2912 vizualizări12 noiembrie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0