Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 24 Ianuarie 2021 - 9466 vizitatori azi
22 de cazuri pozitive in randul detinutilor testati la Bistrita.

Avand in vedere confirmarea unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 in randul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistrita, administratia locului de detinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de catre Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, la testarea a 87 de persoane private de libertate. Testele indicate nu corespund numarului de contacti, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, in baza unor potentiale interactiuni.

          Rezultatele au relevat alte 22 de cazuri pozitive in randul detinutilor testati, astfel ca a fost dispusa transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava, in vederea aplicarii tratamentului specific.

          Sursa de infectare ramane, pentru moment, incerta, ancheta epidemiologica nefiind finalizata.

Starea de sanatate a persoanelor indicate este buna, iar restul efectivului de detinuti este permanent monitorizat de personalul medical.

Activitatile specifice locului de detinere se desfasoara fara disfunctionalitati si, prin masurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim.

Unitatea dispune de baza materiala destinata protectiei individuale si igienizarii spatiilor si continua aplicarea prevederilor interne pe linie de preventie si interventie, precum si recomandarile Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud.

 

 

Comisar sef de politie penitenciara Cosmin PARAUAN

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

0 comentarii1211 vizualizări09 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0