Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Mai 2024 - 14587
1.000 de misiuni executate in sprijinul cetateanilor pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

In luna octombrie a.c.,  Jandarmeria  Bistrita-Nasaud a  fost  prezenta  pentru asigurarea ordinii publice si a sigurantei cetatenilor in 975 de misiuni, din care 767 de misiuni au fost cele de mentinere a ordinii publice. Dintre acestea, 320 au fost executate in sprijinul efectivelor de politie care actioneaza la nivelul judetului Bistrita-Nasaud 78 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice premergator si pe timpul alegerilor (turul II din localitatea Rebra), la diferite actiuni religioase, promotionale dar si altele. 

       De asemenea, jandarmii bistriteni au pus in aplicare, conform dispozitiilor legale, 41 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane. Pe  timpul  misiunilor, in luna octombrie a.c. au fost constatate 30 de infractiuni, atat pe timpul misiunilor executate independent cat si in patrule mixte, fiind identificati 28 de autori care au fost predati organelor abilitate pentru continuarea cercetarilor.

       Totodata, in luna octombrie 2020, pe timpul misiunilor, jandarmii au aplicat 924 de sanctiuni contraventionale, constand in 239 de amenzi  in  valoare  totala  de  peste  112.900  lei si 685 de avertismente scrise.

        Pe linia misiunilor de paza si protectie institutionala, in luna octombrie a.c. a fost asigurata paza obiectivelor din aria de competenta si au fost executate misiuni de paza a transporturilor de bunuri si valori sau produse cu caracter special.

         In perioada de referinta jandarmii au verificat si modul de respectare a masurilor de protectie individuala, respectiv cele de distantare fizica pe perioada starii de alerta. Totodata, jandarmii bistriteni continua si actiunile de informare a cetatenilor cu privire la masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2. De asemenea, cetatenilor care nu respectau masurile de protectie individuala le-a fost explicat modul corect de purtare a mastii de protectie si implicatiile pe care le are purtarea incorecta a acesteia dar si importanta respectarii distantarii sociale in aceasta perioada.

         Va recomandam sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.

        Respectati regulile de baza! Purtati corect masca de protectie, respectati cu strictete igiena mainilor si pastrati distanta de minim 1,5 m fata de celelalte persoane. Apelati imediat medicul de familie pentru indrumare, daca apar simptome de boala sau apelati 112 in cazul unor simptome severe.   

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2996 vizualizări06 noiembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0