Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 24 Ianuarie 2021 - 9658 vizitatori azi
Jandarmii continua actiunile zilnice pentru prevenirea imbolnavirilor in contextul COVID-19.

Numarul crescut de cazuri de infectari cu Noul Coronavirus in municipiul Bistrita se apropie de un prag alarmant care atrage dupa sine instituirea carantinei zonale, incidenta fiind de 5,53/1000 locuitori in municipiul Bistrita.

          Actiunile jandarmilor pentru prevenirea si limitarea infectarii cu noul Coronavirus au continuat in ultima saptamana cu actiuni specifice de informare a populatiei dar si cu verificari executate in magazine, mijloace de transport in comun, piete, gari, autogari si zone aglomerate.

          In ultimele 48 de ore a fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala in 115 locatii, fiind aplicate 111 sanctiuni, astfel: 26 de amenzi in valoare de 15.000 lei si 85 avertismente scrise pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala. Totodata, jandarmii continua si actiunile de informare a cetatenilor cu privire la masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2. De asemenea, cetatenilor care nu respectau masurile de protectie individuala le-a fost explicat modul corect de purtare a mastii de protectie si implicatiile pe care le are purtarea incorecta a acesteia dar si importanta respectarii distantarii sociale in aceasta perioada.

          Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fintinele si Colibita continua actiunile de patrulare pe traseele frecventate de turisti dar si actiunile de verificare in zonele de agrement din aria de competenta. Totodata, au fost executate si actiuni de verificare a respectarii masurilor de prevenire a infectarii cu noul Coronavirus, de catre agentii economici si de catre turisti.

           Actiuni de acest gen vor fi executate si in perioada urmatoare de catre jandarmi in misiuni organizate independent, cu politisti dar si cu alte institutii cu atributii de control.

          Jandarmii va recomanda sa respectati masurile emise de catre autoritati, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

         Va recomandam sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.


 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii1092 vizualizări04 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0