Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 21 Martie 2019 - 10754 vizitatori azi
Pescuitul ilegal in atentia jandarmilor.

A venit vara si odata cu incalzirea vremii pasionatii de pescuit sunt intalniti tot mai des pe malurile raurilor din judet. Ca urmare, jandarmii in colaborare cu reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi organizeaza periodic actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii pescuitului ilegal, conform O.U.G. nr. 23 din 2008, privind pescuitul si acvacultura. Astfel, a fost organizata marti, 3 iulie a.c.  o actiune specifica, pe cursul superior al raului Somes, intre localitatile Nasaud-Piatra (Chiuza).

            Jandarmii informeaza pe toti pasionatii de pescuit despre faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, urmatoarele fapte constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 600 lei: pescuitul recreativ/sportiv al oricaror specii de peste si de alte vietuitoare acvatice vii efectuat fara  permis in habitatele piscicole naturale, neprezentarea permisului, licentei sau autorizatiei atunci cand acestea sunt solicitate de catre persoanele imputernicite sa constate contraventiile/infractiunile, incalcarea conditiilor prevazute in permis, autorizatie si/sau licenta, respectiv pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

             De asemenea, se sanctioneaza cu amenda de la 600 lei la 1.000 lei si cu retinerea si suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului sau autorizatiei, dupa caz: pescuitul recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie si pescuitul cu lanseta folosind plasa monofilament.

            De asemenea, capturarea pestelui cu unelte de plasa si cu pripoane, in raurile si lacurile din zona de munte, precum si in raurile colinare si de ses, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 1.500 de lei si cu retinerea si suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului, a autorizatiei sau a licentei, dupa caz. 

           Pe timpul acestei misiuni, au fost aplicate si sanctiuni de 500 de lei si doua avertismente, pe linia nerespectarii prevederilor legii nr 407 din 2006, a vanatorii si protectiei fondului cinegetic, respectiv a legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. 


               Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul  

0 comentarii1554 vizualizări04 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0