Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 21 Martie 2019 - 10980 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni - langa copii si in vacanta de vara!

Anul scolar se incheie, iar pentru elevii care nu au de sustinut examene, incepe vacanta de vara. Miercuri, 20 iunie a.c., jandarmii au fost prezenti in mijlocul copiilor si insotitorilor acestora in cadrul Centrului de Agrement din statiunea Singeorz-Bai.

Cadrele Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor aspecte privind atributiile Jandarmeriei Romane dar si date concrete privind orientarea intr-o viitoare cariera spre acest domeniu. Totodata elevilor prezenti in tabara le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de catre elevi pentru a nu se transforma in victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat recomandari privind petrecerea vacantei in conditii de siguranta. La activitati au fost prezenti si cainii de serviciu ai Jandarmeriei bistritene care au reprezentat punctul de atractie al acestei activitati datorita exercitiilor prezentate.

 Participantilor le-au fost prezentate materialele folosite de jandarmi in diferite misiuni iar la final le-au fost impartite pliante care contin aspecte referitoare la problematica abordata pe parcursul discutiilor cu jandarmii.

 La activitate au participat un numar de 110 de elevi alaturi de 10 de profesori insotitori, iar astfel de activitati vor fi organizate pe toata perioada vacantei.                                              

Jandarmii bistriteni sunt si in vacanta alaturi de copii si le reamintesc acestora ca pe timpul vacantei raman aceleasi reguli de respectat: nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant, nu intrati in anturaje dubioase, fiti prudenti in relatiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute intamplator, nu primiti nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveti putine informatii, atentie la lumea virtuala, nu oferiti date personale sau poze celor cu care corespondati pe internet.       

Tot cu aceasta ocazie, jandarmii bistriteni recomanda parintilor ca atunci cand se afla in vacanta, sa ii invete pe cei mici: cum sa reactioneze in situatia in care se ratacesc, sa se asigure ca acestia cunosc numele complet al parintilor, numarul de telefon, precum si adresa.

 

               Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul  

 

0 comentarii1624 vizualizări22 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0