Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Efective marite de jandarmi - in mijlocul cetatenilor pe timpul sarbatorilor pascale!

In perioada sarbatorilor, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud va actiona in baza planului de masuri pentru asigurarea climatului de ordine publica premergator si pe timpul Sfintelor Sarbatori Pascale prin masurile de ordine publica la manifestarile cultural-artistice si religioase care vor fi organizate, cu scopul de a asigura ordinea si siguranta publica in aria de competenta, cu un efectiv de aproximativ 300 de jandarmi.

Actiunile vor fi desfasurate in doua etape: atat premergator, cat si pe timpul sarbatorilor.

Pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, asigurarea securitatii obiectivelor, in perioada premergatoare si cu ocazia sarbatorilor pascale, Jandarmeria Bistrita-Nasaud in cooperare cu celelalte institutii specializate care au atributii de ordine si siguranta publica, concomitent cu desfasurarea misiunilor permanente, va executa o serie actiuni de ordine si siguranta publica in zonele de risc identificate.

          Avand in vedere faptul ca incepand din acest an, ultima zi de vineri inaintea Pastelui, respectiv 6 aprilie a.c., devine zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, sunt create premisele unui week-end prelungit de 4 zile. Astfel, aceasta perioada coincide cu vacanta de primavara, stabilita de Ministerul Educatiei Nationale si ca urmare a acestui aspect se preconizeaza un aflux ridicat de persoane si autovehicule catre localitatile din zonele montane, statiuni turistice sau zone de agrement din imediata apropiere a oraselor.

            Masurile de ordine publica vor fi asigurate si la nivelul judetului Bistrita-Nasaud la slujbele religioase prilejuite de Invierea Domnului, organizate de Biserica Ortodoxa si cea Greco-Catolica din Bistrita, Nasaud, Beclean, Singeorz-Bai, Rodna si Piatra Fintinele. In perioada Sarbatorilor Pascale se va genera un aflux suplimentar de persoane si in zonele de agrement, zona montana Rodna si Piatra Fintinele, lacasurile de cult, locuri de desfasurare ale unor manifestari cultural-artistice si sportive, zone de picnic, zonele de desfasurare a unor adunari publice.   

          Astfel, va fi asigurata interventia punctuala pentru prevenirea si aplanarea situatiilor ce ar putea evolua spre tulburarea ordinii publice, in functie de gradul de risc sau amenintarea creata si aplicarea masurilor sanctionatorii care se impun.

          Totodata, vor fi organizate si executate actiuni punctuale si/sau in cooperare cu celelalte structuri abilitate in mediile de interes operativ, baruri, discoteci, locuri de cazare si agrement, targuri, piete, etc., in scopul prevenirii aparitiei starilor conflictuale, mentinerii si asigurarii ordinii si linistii publice.

De asemenea, in perioada de referinta va fi asigurata si protectia obiectivelor la care se asigura paza cu efective de jandarmi.

In aceasta perioada vor fi constituite subunitati de interventie care sa fie in masura sa intervina pentru solutionarea unor situatii deosebite ce pot aparea pe timpul executarii misiunilor.

          Jandarmii montani - misiuni in perioada 05-09 aprilie 2018

Pe perioada mini-vacantei de paste, jandarmii montani se vor afla permanent in zonele de agrement special amenajate pe raza judetului, in zonele montane si in statiunea balneara Sangeorz-Bai.

Jandarmii Postului Statiune Balneara Sangeorz-Bai, vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice si pe traseele montane frecventate de catre turisti din Parcul National Muntii Rodnei, Valea Blaznei si Valea Vinului.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula, in zona Lacului Colibita cat si pe raza localitatilor Bistrita Bargaului si Tiha Bargaului.

 

Jandarmeria recomanda:

 

         Avand in vedere faptul ca unele persoane doresc sa isi petreaca aceasta mini-vacanta in aer liber, jandarmii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza aceste activitati desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.     

Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

 De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna si Piatra Fintinele in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii2807 vizualizări05 aprilie 2018




rss 2.0
rss 2.0