Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Discutii cu reprezentantii Sanitas din judetul Bistrita-Nasaud.

In cursul zilei de 12 ianuarie, intre orele 12-13, in fata Palatului Administrativ din municipiu, sindicalistii Sanitas din Bistrita-Nasaud, cu membri de din unitatile sanitare, cele de asistenta medico-sociala si cele de asistenta sociala, s-au reunit pentru a protesta fata de situatia creata de aparitia O.U.G. nr. 226/2020 si pentru a sustine urmatoarele revendicari:

• Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 - legea-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice;

• Stabilirea sporului de conditii prin raportare la salariul de baza aflat in plata;

• Acordarea stimulentului de risc salariatilor din asistenta sociala.

Subprefectul Eugen Curteanu a avut cu aceasta ocazie o intrevedere cu reprezentantii Sanitas din judet pentru a discuta detalii legate de revendicarile acestora, dar si pentru a-i asigura ca, institutional, va intermedia comunicarea intre acestia si Guvern, prin inaintarea memoriului depus ulterior protestului de catre Sanitas la Institutia Prefectului.

De asemenea, in data de 14 ianuarie va avea loc o sedinta a Comisiei de Dialog Social, organizata in sistem de videoconferinta si la care vor participa si reprezentanti ai Sindicatului Judetean SANITAS Bistrita-Nasaud si ai Administratiei Judetene a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii7833 vizualizări12 ianuarie 2021




rss 2.0
rss 2.0