Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Deschidere gradinita cu Program Prelungit "Alba ca Zapada" Beclean..

Gradinita cu Program Prelungit "Alba ca Zapada" a fost realizata din fonduri europene prin Programul Operational Regional 2014 - 2020,  Axa prioritara 13 - "Sprijinirea regenerarii oraselor mici si mijlocii", Prioritatea de investitii 9b - "Promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare", Obiectivul specific 13.1 - "Imbunatatirea calitatii vietii populatiei in orasele mici si mijlocii din Romania".

           Conceptul dupa care a fost creata este unul japonez, cu spatii vaste de invatare pentru copii, zone de interes pentru interactiunea celor mici si multe jocuri educative, plus dotari inteligente la standarde europene.

           Gradinita contine azi mobilier cu design prietenos si viu colorat, numeroase jocuri educative pentru diferite grupe de varsta, sisteme de monitorizare video, dar si bucatarie dotata cu aparatura profesionala si sali de baie cu toalete si dus pentru copii.         

          Concret, curtea si cladirea gradinitei au fost dotate cu locuri de joaca pentru copii, astfel:

- Ansamblu de joaca cu doua turnuri de forma patrata, unul cu acoperis, cu trei tobogane clasice de marimi diferite, scara de acces si decoratiuni cu animale;

- Ansamblu de joaca cu un turn de forma patrata cu acoperis partial, tobogan clasic si doua cataratori metalice, verticala si orizontala cu plasa, scara de acces si decoratiuni cu animale;

- Ansamblu de joaca cu doua leagane, clasic, pe suport metalic cu patru picioare si o transversala, cu scaune dreptunghiulare din plastic, suspendate in patru puncte;

- Carusel;

- Balansoar pe arc cu un loc, viu colorat;

- Balansoar cu scaune in forma de sa, viu colorat;

- Banci din lemn cu suport din metal.

- Mobilier specific salilor de grupa (dulapuri, patuturi, mese, biblioteca, scaune, fotolii) pentru cele 8 grupe de copii;

- Aparatura electronica (calculatoare, videoproiectoare, imprimante, sisteme audio) in fiecare sala de grupa.

- Material didactic (puzzle-uri, papusi, jucarii, tablite, jocuri educationale)

 

          "Reabilitarea, extinderea, modernizarea si dotarea infrastructurii educationale a Gradinitei cu Program Prelungit Alba ca Zapada, localitatea Beclean" asigura un proces educational la standarde europene si creste participarea populatiei prescolare la procesul educational.

 

 

          "Gradinita cu program prelungit "Alba ca Zapada" a fost reabilitata, extinsa, modernizata si dotata din punct de vedere al infrastructurii educationale la standarde europene cu o valoare totala de 6.356.914 lei, adica aproximativ 1,4 milioane de euro.

 

          Receptia tehnica a Gradinitei cu Program Prelungit "Alba ca Zapada" a avut loc in data de 25 martie, iar deschiderea propriu-zisa pentru grupele de gradinita este programata pentru data de 12 aprilie 2021.

 

"Investitia in educatie este o prioritate pentru orasul Beclean! ", transmite primarul Becleanului, domnul Nicolae Moldovan.

 

 

 

 

Pentru a intelege mai bine conceptul dupa care a fost creat proiectul Gradinitei cu Program Prelungit "Alba ca Zapada" Beclean, puteti viziona aceasta prezentare:

https://youtu.be/J5jwEyDaR-0  

 

 

 

 

BIROUL DE RELATII PUBLICE

PRIMARIA BECLEAN

0263 343 687

 

0 comentarii3017 vizualizări08 aprilie 2021




rss 2.0
rss 2.0