Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 11 Aprilie 2021 - 14587
Ziua Internationala a Drepturilor Copilului.

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului va fi marcata de Guvern prin luminarea Palatului Victoria in albastru, culoare simbol a acestei zile.  20 noiembrie a devenit Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor dupa semnarea Conventiei ONU, in 1989, ratificata de Romania un an mai tarziu, document care a stat la baza elaborarii legislatiei privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

"Copiii au dreptul sa fie respectati, sa le fie protejata sanatatea, demnitatea, sa fie feriti de discriminare si marginalizare. Acum, in contextul crizei sanitare, este nevoie sa fim mai atenti la nevoile lor, sa-i ascultam si sa-i ocrotim mai mult, sa le fim deopotriva parinti si prieteni. In egala masura, copiii au dreptul la educatie, iar Guvernul este preocupat sa gaseasca solutii pentru ca toti copiii Romaniei sa aiba acces neingradit la invatamant, chiar si in conditiile restrictive ale pandemiei. Am convingerea ca puterea lor nemarginita de adaptare la nou, curiozitatea si ingeniozitatea caracteristice varstei, sunt atuuri care ii vor ajuta sa compenseze pierderile pe care le aduce procesul de invatare la distanta, si nu fata in fata dascal-elev. Educatia trebuie sa ramana piatra de temelie in formarea fiecarei generatii, indiferent de incercarile istoriei, iar decidentii au responsabilitatea sa ia masuri pentru a atinge aceasta tinta", considera premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul apreciaza implicarea societatii civile si colaborarea Guvernului cu UNICEF Romania in ceea ce priveste promovarea drepturilor copiilor si transmite tuturor copiilor multa sanatate si succes in toate proiectele pe care si le propun!Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro 

0 comentarii1092 vizualizări20 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0