Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 11 Aprilie 2021 - 14587
Actualizari privind acordarea somajului tehnic.

Prin Ordinul ministrului Muncii si Protectiei Sociale nr. 1600/2020, publicat in Monitorul Oficial nr. 1073/13.11.2020, care modifica anexa nr. 1 la Ordinul nr. 741/2020 pentru aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XII alin. (1) din OUG nr. 30/2020, guvernul a facut ultimele actualizari privind acordarea somajului tehnic.
Astfel, documentele modificate sunt:
-         Cererea pentru acordarea sprijinului financiar conform OUG nr. 30/2020 modificata prin OUG nr. 32/2020;
-         Declaratie pe propria raspundere cu obiectul de activitate supus restrictiei;
-         Lista persoanelor salariate ce beneficiaza de indemnizatie pentru somaj tehnic decontat din bugetul fondului de somaj;
-         Tabelul cu activitatile restrictionate in conditiile Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulerioare.

In perioada urmatoare se pregateste intrarea municipiului Bistrita in carantina, si urmare a acestui fapt, pot sa apara si alte activitati restrictionate ale operatorilor economici, de aceea, acestea se vor completa in TABEL la punctul *3) pe baza actelor normative emise de administratia publica centrala si/sau a hotararilor comitetului judetean pentru situatii de urgenta. De asemenea, se completeaza perioada pe care a fost instituita restrictia, conform actelor normative emise de administratia publica centrala si/sau hotararilor comitetului judetean pentru situatii de urgenta.

Formularele necesare solicitarii somajului tehnic se pot descarca si transmite prin intermediul platformei aici.gov.ro. la A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud.

Documentele se depun in luna curenta pentru plata indemnizatiei din luna anterioara.

Nota: Pentru o buna functionalitate a formularelor PDF va rugam sa nu utilizati browserul pentru deschidere ci sa folositi aplicatii dedicate (ex: Adobe Reader).

 

 Otilia Rapan

Director Executiv

0 comentarii1099 vizualizări18 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0