Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 11 Aprilie 2021 - 14587
Testarea in masa poate incepe de la Bistrita! Putem fi exemplu pentru Romania!

Domnule Primar Ioan Turc, 

Incidenta virusului in municipiul Bistrita e in jurul cotei 10. Valul imbolnavirilor pare ca nu se mai opreste. Urmeaza carantina, o solutie care se vrea a fi ideala, dar care si-a dovedit eficacitatea doar partial, avand in vedere ca valul doi al pandemiei nu va trece prea usor.

 La ora actuala, in municipiu nu avem o situatie clara a problemei, de fapt nu stim cati dintre noi sunt infectati.

 Solutia testarii in masa nu am inventat-o eu sau partidul din care fac parte. Ea a fost folosita deja in multe tari si pana acum este singura solutie viabila la blocarea societatii si economiei!

 In momentul de fata, Municipiul Bistrita are circa 30.000 de persoane active (in campul muncii) care sunt expuse, au o rata de interactiune mare si ar trebui testate primele:

- Angajatii tuturor institutiilor publice din Municipiu;

- Cadrele didactice;

- Angajatii din comert si HORECA;

- Angajatii din transporturi si fabrici;

 Dupa aceasta prima testare, pe modelul din Slovacia, Austria sau Marea Britanie, persoanele depistate pozitiv vor fi izolate, iar toti ceilalti oameni vor putea sa reinceapa activitatea in fabrici, magazine, institutii, fara riscul de a-i imbolnavi pe ceilalti.

 Sunt convins domnule primar Turc ca sunteti preocupat de sanatatea cetatenilor municipiului. Sunt absolut convins ca sunteti gata sa oferiti un ajutor specialistilor care astfel vor sti cum sa lupte cu acest virus.

 Testarea in masa trebuie sa inceapa de undeva si in tara noastra. Bine ar fi sa inceapa de la Bistrita! Dincolo de carantina, achizitionarea de teste rapide cu antigeni ar insemna o noua viziune pentru Romania!

In aceasta perioada, spectrul politic nu mai are relevanta, doctrinele pot fi puse la pastrat si folosite cand va reveni normalitatea.

Am avut acest virus, am fost internat, am donat plasma si, credeti-ma, cunosc multe dintre dramele celor infectati.

Dincolo de faptul ca suntem concurenti in ringul politic domnule primar, eu las politica deoparte acum, cand vietile oamenilor sunt in pericol! Vietile bistritenilor trebuie sa fie prioritatea factorilor de decizie din orasul nostru si toate fortele politice trebuie sa iti dea mana, sa oprim lupta dintre noi si sa incepem lupta impotriva virusului si a blocajului economic!

Avem o sansa domnule primar, iar intr-o drama colectiva orice sansa trebuie luata in calcul. Pretul unei vieti nu poate fi calculat, dar cu mai putin de 200.000 de euro am putea salva vietile oamenilor, economia si bunastarea frumosului nostru oras!

 

Cu respect,

Bogdan Ivan Gruia

0 comentarii1050 vizualizări17 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0