Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
25 OCTOMBRIE 2020 - Ziua Armatei Romane.

Dedicam ziua de 25 Octombrie armatei, acestei institutii fundamentale a statului roman, care se bucura de credibilitate si incredere si respect atat in randul romanilor, cat si in randul tarilor din Alianta Nord-Atlantica.

Desi aceasta celebrare a fost marcata in fata Monumentului Eroilor din Piata Petru Rares printr-un moment restrans, simbolic, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha, transmite urmatorul mesaj:

"Prin indeplinirea misiunilor la cele mai inalte standarde, fapt dovedit de-al lungul istoriei, toti cei care au imbracat haina militara au adus prestigiu tarii noastre, contribuind totodata in momente-cheie cu rol decisiv pentru prezentul si viitorul Romaniei.

Insa orice misiune, pe langa curaj nemarginit, patriotism si credinta, este o dovada de spirit de sacrificiu in numele binelui suprem, cel al tarii, al comunitatilor, al familiei romanesti, sacrificiu care s-a transformat de multe ori in jertfa, din pacate. Iar pentru aceste dovezi ale valorilor fundamentale pe care trebuie sa le pastram vii si sa le perpetuam, Armata Romana are un loc aparte in inima patriotului roman si merita respectul nostru fara doar si poate.

Avem militari romani prezenti si azi in teatrele de operatiuni din afara tarii, reprezentandu-ne cu cinste prin profesionalismul lor. Stiu ca situatia acolo este foarte delicata, mai ales ca, in ultimele zile, cativa din militarii nostri din misiune au fost raniti in Afganistan. Suntem cu gandul la ei si sper sa se insanatoseasca cat de curand.

Nu in ultimul rand, vreau sa-i multumesc comandantului Cornel Scurt, un profesionist in adevaratul sens al cuvantului, pentru sprijinul pe care l-a aratat Institutiei Prefectului in luarea de decizii, prin sfaturi valoroase si consultari pentru a gestiona cat mai bine situatia pandemica din Bistrita-Nasaud.

Suntem mandri de Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" si o asigur, la randul meu, de toata increderea si sprijinul institutional pe care il pot oferi in calitate de prefect.

La multi ani, Armatei Romane si tuturor militarilor!"

 

Cancelaria Prefectului

0 comentarii2814 vizualizări25 octombrie 2020




rss 2.0
rss 2.0