Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 04 August 2020 - 660 vizitatori azi
Ziua Imnului National la Bistrita.

Onorarea Imnului, acest simbol patriotic, este un moment solemn, care ne ofera ocazia de a ne reafirma atasamentul fata de valorile ce stau la baza statului roman modern. Am sarbatorit azi cu mandrie Imnul National al Romaniei in Bistrita orasul creatorului versurilor Imnului National.

"Poetul Andrei Muresanu, a carui incredere in devotamentul neamului romanesc a purtat condeiul pe foaie, a compus aceste versuri a caror sonoritate si semnificatie ne angajeaza in promisiunea de a da tot ce ne sta in putere pentru binele tarii noastre. (...) Inca din 1848, cand a fost scris pe fundalul revolutiei de atunci, "Desteapta-te romane" a continuat sa fie un indemn la lupta pentru unitate si demnitate nationala.

Este un indemn care ne-a insotit in multe momente de cumpana, dar si in momente de bucurie, atunci cand Imnul a rasunat in lume, pe melodia lui Anton Pann, la concursuri si competitii internationale, la care tot mai multi tineri romani au urcat si urca invingatori pe prima treapta a podiumului. Pentru ca poporul nostru este unul de invingatori, chiar daca uneori ne simtim coplesiti de apasarea prezentului, de dificultatile si pericolul care ne inconjoara. 

Azi, cand contextul pandemiei creaza neliniste in sufletele noastre, ascultam aceste versuri -calauza pe drumul spre o Romanie unita, sanatoasa si prospera.
Sa ascultam azi versurile Imnului National al Romaniei si sa le lasam sa ne invaluie in emotie, sa ne insufle curaj si speranta.

La multi ani Imnului National, la multi ani Romania!

 

 ------

Activitatile simbolice organizate cu prilejul Zilei Imnului National s-au desfasurat cu respectarea regulilor de distantare fizica si sociala prevazute in reglementarile privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei cauzate de Coronavirus.

 

 

Prefectura BN. 

0 comentarii329 vizualizări29 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0