Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 15 Iulie 2020 - 11294 vizitatori azi
Zeci de case afectate, subsoluri inundate, curti pline de aluviuni si gradini si terenuri agricole compromise.

Inundatiile severe ne afecteaza in plina pandemie si au produs pagube serioase in comunitatile noastre. Caderile masive de precipitatii din noaptea de 23 spre 24 iunie au avut efecte devastatoare in judet, mai multe comune fiind puternic afectate.

In cursul acestei zile, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha a fost prezent in  cateva dintre zonele grav afectate de fenomenele hidrometeorologice:  in comunele Magura Ilvei, Poiana Ilvei, Ciceu Giurgesti si localitatea Dumbrava.Pagubele inregistrate in aceste localitati sunt insemnate, zeci de case sunt afectate, au subsoluri inundate, curti pline de aluviuni si gradini si terenuri agricole compromise.

Tot aici inundatiile au dus la colmatarea unor poduri, iar unele drumuri au fost blocate de depunerile de aluviuni.  " Inundatiile care au lovit judetul nostru in  multe zone i-a pus pe foarte multi conjudeteni la grea incercare.

A fost o noapte alba si o zi pe masura pentru cei afectati, dar si pentru cei care le-au sarit in ajutor. Am vazut asta in zeci de case si gospodarii, in care oamenii s-au mobilizat si au facut uneori imposibilul. Ii asigur in calitate de prefect si de presedinte al Comitetului pentru Situatii de Urgenta de intregul sprijin: monitorizam si coordonam actiunile in sprijinul celor afectati. Imediat dupa aceasta activitate-suport vom trece la evaluarea pagubelor si transmiterea datelor pentru intocmirea hotararilor de Guvern pentru acordarea despagubirilor.", transmite prefectul Stelian Dolha.


Cancelaria Prefectului

0 comentarii651 vizualizări25 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0