Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Mesajul Presedintelui ANOFM cu ocazia zilei aniversare- "Ziua ANOFM".

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aniverseaza, in data de 10 Decembrie, 20 ani de la prima sedinta a Consiliului de Administratie, moment ce a pus bazele unei institutii orientate catre piata muncii. Serviciul Public de Ocupare, cu toate structurile sale, a acumulat in acesti ani o experienta bogata si valoroasa, potentata si de modelele de succes ale institutiilor similare din statele membre ale Uniunii Europene.

In acest moment, ANOFM ofera servicii profesioniste folosite cu incredere de toti cei care doresc sa intre pe piata muncii sau sa evolueze in cadrul acesteia.

Identificarea si valorificarea oportunitatilor de ocupare prin oferirea de servicii de calitate pentru cei care cauta un loc de munca sau pentru angajatori, sunt deziderate permanente urmarite in activitatea desfasurata atat la nivel central, cat si in structurile teritoriale ale ANOFM.

Institutia noastra acorda o deosebita atentie indeplinirii obiectivelor majore stabilite prin Strategia Europa 2020, respectiv: cresterea ocuparii fortei de munca prin diminuarea somajului de lunga durata, a somajului in randul tinerilor, dar si a altor categorii de persoane care intampina dificultati de integrare pe piata muncii.

In acest sens, sub indrumarea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, implementam o serie de proiecte finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, urmarindu-se astfel cresterea oportunitatilor de incadrare in munca a persoanelor apartinand unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piata muncii.

Astfel, in acest moment, ANOFM are in derulare sapte proiecte in valoare totala de peste 400 de milioane de euro, finantandu-se pana la sfarsitul anului 2022 mare parte din masurile destinate stimularii ocuparii fortei de munca.

Cu acest prilej aniversar multumim membrilor Consiliului de Administratie al ANOFM, tuturor partenerilor si colaboratorilor, clientilor nostri si nu in ultimul rand, colegilor, pentru sprijinul si increderea acordate. Implicarea si activitatea tuturor stau la baza realizarilor ANOFM, constituind, si in viitor, garantia esentiala a capacitatii de a indeplini obiectivele fundamentale ale activitatii sale. De asemenea, multumim reprezentantilor mass-media pentru sprijinul nemijlocit pe care ni l-au acordat de-a lungul timpului in asigurarea vizibilitatii institutiei centrale, cat si a structurilor teritoriale, urmarind dezideratul comun al informarii corecte si la timp a persoanelor interesate de serviciile noastre.


Daniela Barbu

Presedinte ANOFM

0 comentarii2835 vizualizări10 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0