Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 19 Mai 2019 - 8912 vizitatori azi
POT CE POTI SI TU, ANGAJEAZA-MA!

Astazi, 3 decembrie 2018 este ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati. In acest sens, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud a organizat la Scoala Profesionala Speciala "Sfanta Maria" din Bistrita, "Bursa locurilor de munca privind integrarea sociala si ocuparea persoanelor cu dizabilitati".

Au fost prezenti 9 agenti economici care au oferit 21 locuri de munca vacante in urmatoarele meserii: operator masini-unelte, sudor, lacatus mecanic, confectioner tamplarie, gestionar depozit, operator prelucrare mase plastice, reglor la masini prelucrare mase plastice, stivuitorist, electrician, muncitor produse panificatie, ambalator manual, muncitor necalificat, etc.

Angajatorii care incadreaza in munca persoane cu handicap pe perioada nedeterminata beneficiaza din partea AJOFM Bistrita - Nasaud de subventii, potrivit art.80 si 85 din Legea nr. 76/2002 privind asigurarile pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. 

Subventia lunara se acorda pe o perioada de 12 luni, conform art. 85 si 18 luni conform art.80,  cu conditia mentinerii in activitate a persoanelor cu handicap cel putin 18 luni de la data angajarii si este in valoare de 2.250 de lei.

Pana la aceasta data, AJOFM Bistrita - Nasaud a acordat subventii pentru incadrarea a 2 persoane cu handicap in conditiile art. 80 si pentru incadrarea a 5 persoane cu handicap in conditiile art. 85 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

La actiunea de astazi au participat 26 de persoane cu handicap, precum si elevi ai Scolii Profesionale Speciale "Sfanta Maria", reprezentanti ai DGASPS Bistrita - Nasaud si membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Bistrita - Nasaud.

 

 

 

Otilia Rapan

  Director Executiv

0 comentarii1253 vizualizări03 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0